5 Ιουλ 2016

Α' ΕΘΝΙΚΗ 2016 - ΕΥΡΕΙΑ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΕΠΙ ΤΟΥ Σ.Μ.Σ. ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ!

H Iωάννα Διακούλη κατά τη διάρκεια της πρώτης της παρτίδας σε Πρωτάθλημα Α' Εθνικής, η οποία ήταν μάλιστα και νικηφόρα! 
Με ευρεία νίκη επί του Σ.Μ.Σ. Ελευσίνας με σκορ 8-2 ξεκίνησε την παρουσία του ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω στο 44ο Ομαδικό Πρωτάθλημα Α' Εθνικής που λαμβάνει χώρα ακόμη μια φορά στο Ρίο της Αχαΐας από 5 μέχρι και 10 Ιουλίου 2016.

Οι παίχτες του Σ.Ο.Αιγάλεω απέδωσαν πολύ καλά πετυχαίνοντας μερικές γρήγορες νίκες (Βασίλης Κασιούμης, Ιωάννα Διακούλη και Γιάννης Σπυρακόπουλος) μεταφέροντας έτσι το βάρος στους αντιπάλους τους. Ιδιαίτερα θετική, όχι μόνο αγωνιστικά αλλά κυρίως από την πλευρά της ψυχολογίας, ήταν η νίκη της Ιωάννας Διακούλη (επί της Άννας Γαλάτη) στην πρώτη της συμμετοχή με την ομάδα στην Α' Εθνική ενώ ωραία και χαρακτηριστική για το στυλ του ήταν και η νίκη του Γιάννη Σπυρακόπουλου επί του Αλέξανδρου Κυριαζή.

Το φύλλο αγώνος της συνάντησης έχει ως εξής:

Α' Εθνική 2016 - 1ος γύρος: 
Σ.Ο.Αιγάλεω - Σ.Μ.Σ. Ελευσίνας : 8-2

Maier C. - Ζυγούρης Χ.: 0,5-0,5
Lekic D. - Λούρης Σ.: 1-0
Τσαγκαρόπουλος Σ. - Ράγιος Κ.: 0-1
Σπυρακόπουλος Ι. - Κυριαζής Α.: 1-0
Λιάπη-Ζενεμπίση Ε. - Αγγελάκη Σ.: 0,5-0,5
Λιάπη-Ζενεμπίση Φ. - Τσαβαρή Χ.: 1-0
Διακούλη Ι. - Γαλάτη Α.: 1-0
Δρακόπουλος Π. - Λίτσας Π.: 1-0
Καυκαλάς Ν. - Τσουκαλάς Κ.: 1-0
Κασιούμης Β. - Γαλάτη Μ.: 1-0

Αύριο Τετάρτη (6/7) το πρόγραμμα προβλέπει διπλό γύρο (πρωί και απόγευμα). Στο 2ο γύρο (9.30 π.μ.) ο Σ.Ο.Αιγάλεω τίθεται αντιμέτωπος με τη Σ.Α.Χανίων σε ένα πολύ δύσκολο ματς, καθώς η Κρητική ομάδα εμφανίζεται αρκετά ισχυρή, αν και η ομάδα μας που θα προσπαθήσει για το καλύτερο αποτέλεσμα [η συνάντηση των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα του 2014 (δείτε εδώ) είχε τελειώσει ισόπαλη 5-5 μετά από ένα πολύ μαχητικό ματς, ενώ το 2015 η ομάδα των Χανίων είχε επικρατήσει καθαρά της ομάδας μας με 7-3 (δείτε εδώ)].

Οι παρτίδες των σκακιστών του Σ.Ο.Αιγάλεω, για όσους ενδιαφέρονται να τις παρακολουθήσουν, μεταδίδονται ζωντανά από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης (http://chessfed.gr/league2016/) στην οποία υπάρχουν και αρκετές φωτογραφίες από τους αγώνες, ενώ οι κληρώσεις και τα αποτελέσματα  είναι διαθέσιμα και από το Chess-Results.