2 Ιουλ 2014

Α' ΕΘΝΙΚΗ 2014 - 5ος ΓΥΡΟΣ: ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΑ ΧΑΝΙΩΝ!

Στιγμιότυπο από τους αγώνες. Διακρίνονται αριστερά ο Αποστόλης Τσιροπούλας και δίπλα του ο Λεωνίδας Λιάσκος. Οι αντρικές μας σκακιέρες έχουν δύσκολο έργο στο πρωτάθλημα όμως, ως τώρα, έχουν σταθεί πολύ καλά! (φωτό από το επίσημο site της διοργάνωσης)
Σε ένα ματς για γερά νεύρα ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω αναδείχθηκε τελικά ισόπαλος 5-5 με την ομάδα της Σ.Α.Χανίων, στα πλαίσια του 5ου γύρου του 42ου Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος Α' Εθνικής Κατηγορίας, στο Ρίο της Αχαΐας.

Απέναντι σε έναν, κατά τεκμήριο, ισχυρό αντίπαλο η ισοπαλία είναι αντικειμενικά ένα θετικό αποτέλεσμα, όμως άφησε μικτά συναισθήματα στην ομάδα μας καθώς, σύμφωνα με την πορεία των παρτίδων, χάσαμε ευκαιρίες για τη νίκη. Το σύνθημα της διεκδίκησης της νίκης έδωσαν ο Ντούσαν Λέκιτς, ο οποίος παίζοντας πολύ σταθερά δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Ινδό γκρανμαίτρ Σούρια Γκανγκούλι (Elo 2619!) για κάτι παραπάνω από την ισοπαλία (στην τελική θέση μάλιστα ο Ντούσαν είχε την πρωτοβουλία και κάποια υπεροχή) και ο Παναγιώτης Ρηγάτος, ο οποίος, σε μια εξαιρετική παρτίδα, νίκησε το Σπύρο Ναούμ σε 26 μόλις κινήσεις! Η συνέχεια όμως έφερε κάποιες ανατροπές καθώς ο Σπύρος Τσαγκαρόπουλος, με πιόνι παραπάνω, δεν μπόρεσε να κάμψει τον αντίπαλό του και περιορίστηκε στην ισοπαλία, ο Λεωνίδας Λιάσκος ενώ φαινόταν να έχει ένα καθαρά ισόπαλο φινάλε πύργων βρέθηκε ξαφνικά να κινδυνεύει με ήττα και ο Παναγιώτης Καλόφωνος, έχοντας σαφέστατη υπεροχή, στην αμοιβαία πίεση χρόνου έχασε το πλεονέκτημά του και κινδύνεψε σοβαρά με ήττα. Τελικά τόσο ο Λεωνίδας όσο και ο Παναγιώτης κράτησαν την ισοπαλία στις παρτίδες τους και το ματς έληξε ισόπαλο 5-5.

Το φύλλο αγώνος του ματς έχει ως εξής:

Α' Εθνική 2014 - 5ος γύρος:  
Σ.Α.Χανίων - Σ.Ο.Αιγάλεω : 5-5

Ganguly S.- Lekic D. : 0,5-0,5
David A. - Τσιροπούλας Α. : 1-0
Τσαρουχάς Κ. - Λιάσκος Λ. : 0,5-0,5
Παπαδόπουλος Α. - Τσαγκαρόπουλος Σ. : 0,5-0,5
Τσαρουχά Μ. - Λιάπη-Ζενεμπίση Φ. : 1-0
Πετράκη Ε. - Λιάπη-Ζενεμπίση Ε. : 0-1
Βοζινάκη Α. - Παλιούρα Π. : 1-0
Ναούμ Σ. - Ρηγάτος Π. : 0-1
Φυντριλάκης Σ. - Καλόφωνος Π. : 0,5-0,5
Γεωργακόπουλος Ν. - Κασιούμης Β. : 0-1

Παρά το ότι η ομάδα μας δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στο ματς, πρέπει να κρατήσουμε ως ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι όλοι οι παίχτες δείχνουν μαχητικότητα και αντιμετωπίζουν στα ίσα θεωρητικά ανώτερους αντιπάλους. Στο σημερινό 6ο γύρο ο Σ.Ο.Αιγάλεω βρίσκει απέναντί του την ομάδα του Μ.Α.Π.Ο. "Κεραυνός" Ωραιοκάστρου σε ένα ακόμη δύσκολο ματς όπου, όμως, είναι βέβαιο ότι οι σκακιστές μας θα προσπαθήσουν ξανά για το καλύτερο.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα και την πορεία του Σ.Ο.Αιγάλεω στο επίσημο site της διοργάνωσης http://aethniki14.chessdom.com/ ενώ τα αποτελέσματα και τα στατιστικά των ομάδων είναι διαθέσιμα και από το Chess-Results .