17 Μαρ 2018

ΠΟΑ 2018: ΝΙΚΗ 6-4 ΣΤΟΝ 7ο ΓΥΡΟ ΕΠΙ ΤΟΥ Σ.Α.Σ. ΚΟΡΩΠΙΟΥ!

Επιστροφή στις νίκες για την ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω η οποία, στον 7ο γύρο του Προκριματικού Ομίλου Α' Εθνικής Κατηγορίας (Π.Ο.Α.) 2018, νίκησε εκτός έδρας την ομάδα του Σ.Α.Σ. Κορωπίου με σκορ 6,5-3,5.

Οι περισσότεροι πόντου του ματς προήλθαν (και) αυτή τη φορά από τις νεανικές σκακιέρες της ομάδας: Η Κλέιντα Ταφάνι (5/6!) νίκησε την Δέσποινα Παπαηλίου, ο Παναγιώτης Καλόφωνος τον Μιλτιάδη Κοπαλίδη, ο Αντώνης Λάσπας τον Γιάννη Γιαννακούρα και ο Χρήστος Γκουτούφας (6/6!) τον Άγγελο Γιαννακούρα. Η παρτίδα όμως που στην ουσία έκρινε το ματς και έδωσα καθοριστικό προβάδισμα στο Σ.Ο.Αιγάλεω ήταν η νίκη του Πολυχρόνη Δρακόπουλου επί του διεθνή μαιτρ Βησαριώνα Κετσουριάνι. Ο Πολυχρόνης αν και πέρασε από δύσκολη θέση, εντούτοις αμύνθηκε δυναμικά βάζοντας δύσκολα προβλήματα στον αντίπαλό του με αποτέλεσμα, τελικά, να βγει σε κερδισμένο φινάλε και να πάρει τη νίκη! Ισόπαλες έληξαν οι παρτίδες του Γιάννη Σπυρακόπουλου με τον Βασίλη Ανδρώνη, του Σπύρου Τσαγκαρόπουλου με τον Δημήτρη Δεληθανάση και της Αμαλίας Κουτσίδη με την Κωνσταντίνα Ανδρώνη (η Αμαλία πάλεψε σε καλύτερο φινάλε να κερδίσει αλλά δεν κατάφερε να κάμψει την έμπειρη αντίπαλό της). Τέλος ηττήθηκε ο Παναγιώτης Λάσπας από τον Νίκο Σαββόγλου και η μικρή Νικολέτα Πουλιλίου από την Ειρήνη Καραθανάση.

Με τη νίκη αυτή ο Σ.Ο.Αιγάλεω έφτασε τους 10 βαθμούς σε 6 αγώνες και βρίσκεται τώρα στην 2η θέση. Απομένουν δύο ακόμη ματς και ο Σ.Ο.Αιγάλεω χρειάζεται 1 βαθμό ώστε να εξασφαλίσει και μαθηματικά την είσοδο στην τριάδα που θα δώσει και την πρόκριση στα τελικά του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Α' Εθνικής 2018.

Στον 8ο γύρο την Κυριακή 18/3 ο Σ.Ο.Αιγάλεω υποδέχεται την κατά τεκμήριο καλύτερη ομάδα του τουρνουά, το Σ.Ο. "Θωμάς Γεωργίου" ο οποίος έχει ως τώρα απόλυτο σκορ. Η ομάδα μας θα έχει αναμφίβολα δύσκολο έργο θα παλέψει όμως χωρίς άγχος για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά αποτελέσματα για τα διασυλλογικά πρωταθλήματα της Αττικής είναι διαθέσιμα από την ιστοσελίδα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α (εδώ) αλλά και από το Chess-Results (Π.Ο.Α.).