17 Φεβ 2018

ΠΟΑ 2018: 4 ΣΤΑ 4 ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ Σ.Ο. ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΤΟΝ 5ο ΓΥΡΟ!

4 στα 4 για την ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω η οποία συνεχίζει αήττητη στον Προκριματικό Όμιλο Α' Εθνικής Κατηγορίας (Π.Ο.Α.) 2018! Στον 5ο γύρο της διοργάνωσης η ομάδας μας, αν και αγωνίστηκε με αρκετές και σημαντικές ελλείψεις, κατάφερε να επιβληθεί, εκτός έδρας, και επί του Σ.Ο. Νέας Φιλαδέλφειας με σκορ 6-4.

Αν και τα τελευταία χρόνια η ομάδα μας καταφέρνει να βγει νικήτρια από τις αναμετρήσεις απέναντι στο Σ.Ο. Νέας Φιλαδέλφειας, τα μεταξύ μας ματς είναι παραδοσιακά δύσκολα. Και αυτή η φορά δεν ήταν εξαίρεση. Ο Σ.Ο.Αιγάλεω κατάφερε να προηγηθεί με 4-1 (νίκες του Χρήστου Γκουτούφα (4x4 για το Χρήστο!) επί του Θωμά Θανάτη, της Κλέιντα Ταφάνι επί της Κωνσταντίνας Ντάλα (ακόμη μια νίκη για την Κλέιντα!), της Αμαλίας Κουτσίδη (η παρουσία της δίνει σιγουριά στην ομάδα) επί της Ντίνας Σερετάκη και του Παναγιώτη Λάσπα επί του πάντα επικίνδυνου Λουκά Κονιστή (σε μια εξαιρετική παρτίδα για τον Παναγιώτη), ήττα για τη μικρή Νικολέτα Πουλιλίου που όμως πάλεψε πολύ σοβαρά απέναντι στην πιο έμπειρη Μαρίνα Φαραντούρη). Η ισοπαλία του Βασίλη Κασιούμη με τον Χρήστο Δεληγιάννη (σε μια δύσκολη θέση) έκανε το 4,5-1,5 και έφερε πιο κοντά το θετικό αποτέλεσμα όμως στις παρτίδες που απέμεναν τα πράγματα ήταν ρευστά. Στη συνέχεια ο Δημήτρης Σκυριανόγλου ηττήθηκε από το Νίκο Σερετάκη και ο Σπύρος Τσαγκαρόπουλος με μια στιγμιαία αβλεψία μετέτρεψε τη θέση του απέναντι στο Νίκο Μπαλάσκα από αντικειμενικά κερδισμένη σε δύσκολη οπότε το ματς απέκτησε σασπένς. Τελικά όμως ο Γιώργος Σταματάκης (στην πρώτη του φετινή εμφάνιση με την ομάδα), έχοντας παίξει εξαιρετικά απέναντι στον Θοδωρή Καλογριδάκη, πήρε την ισοπαλία ενώ και ο Παναγιώτης Καλόφωνος, έχοντας πλέον αντικειμενικά κερδισμένη θέση, πρότεινε ισοπαλία στο Δημήτρη Βαζελάκη η οποία έγινε αμέσως δεκτή και έφερε το σκορ στο 5,5-3,5 δίνοντας τη νίκη στο Σ.Ο.Αιγάλεω. Η ισοπαλία του Σπύρου Τσαγκαρόπουλου διαμόρφωσε το τελικό 6-4.

Με 8 βαθμούς σε 4 αγώνες ο Σ.Ο.Αιγάλεω βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας, πίσω μόνο από το Σ.Ο. "Θωμάς Γεωργίου" που έχει 10 βαθμούς αλλά και έναν αγώνα περισσότερο, και πλέον βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για μια θέση στην τριάδα που οδηγεί στα τελικά του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Α' Εθνικής 2018 τον Ιούλιο στο Ρίο. Την Κυριακή 18/2. λόγω του τριημέρου, δεν υπάρχουν αγώνες και το τουρνουά συνεχίζεται στις 25/2 οπότε ο Σ.Ο.Αιγάλεω υποδέχεται εντός έδρας τη Σκακιστική Άνοιξη σε ένα ακόμη κρίσιμο ματς καθώς ένα θετικό αποτέλεσμα θα φέρει πιο κοντά το στόχο τη τριάδας.

Στο Κύπελλο Αττικής Φιλίας "Νίκος Στρόφαλης" 2018, στο Β' Όμιλο η νεανική ομάδα του Σ.Ο.Αιγάλεω πάλεψε πολύ δυνατά απέναντι στον Α.Π.Ο. "Κότινος" Χολαργού αλλά τελικά ηττήθηκε εκτός έδρας με το ελάχιστο δυνατό σκορ 3,5-2,5. Πρέπει να αναφέρουμε ότι το ματς κρίθηκε στην τελευταία παρτίδα του ματς όπου ο Αντώνης Κιούρκου πάλεψε πολύ καλά με τον έμπειρο Γιώργο Παγκαλή και είχε τύχες ακόμα και για νίκη αλλά τελικά ηττήθηκε. Η ομάδα πάντως εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας και να διεκδικεί τη διάκριση. Στον Α' Όμιλο ο Σ.Ο.Αιγάλεω κατέβηκε επίσης με νεανική σύνθεση απέναντι στο Σ.Ο.Καλλιθέας αλλά δεν απέδωσε τόσο καλά και ηττήθηκε εκτός έδρας με 4-2. Στον 6ο γύρο την Κυριακή 25/2 στον Α' Όμιλο ο Σ.Ο.Αιγάλεω αγωνίζεται εντός έδρας με τον Α.Σ.Παπάγου Β' ενώ στον Β' Όμιλο ο Σ.Ο.Αιγάλεω υποδέχεται το Σ.Μ.Α.Ο Καισαριανής προσδοκώντας να επιστρέψει στις νίκες.

Αναλυτικά αποτελέσματα για τα διασυλλογικά πρωταθλήματα της Αττικής είναι διαθέσιμα από την ιστοσελίδα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α (εδώ) αλλά και από το Chess-Results (Π.Ο.Α., Αττικής Φιλίας Α', Αττικής Φιλίας Β').