10 Φεβ 2018

ΠΟΑ 2018: ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ 4ο ΓΥΡΟ ΕΠΙ ΤΟΥ Α.Ο.ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΑΙ 3 ΣΤΑ 3!

Στιγμιότυπο από του αγώνες της Κυριακής 4/2/2018 στο εντευκτήριο του Σ.Ο.Αιγάλεω
Την 3η νίκη του σε τρεις αγώνες πέτυχε ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω στον 4ο γύρο του Προκριματικού Ομίλου Α' Εθνικής Κατηγορίας (Π.Ο.Α.) 2018 καθώς επικράτησε εντός έδρας του Α.Ο.Κηφισιάς με 6-4.

Και αυτό το ματς κρίθηκε στην τελευταία παρτίδα στην οποία ο Γιάννης Σπυρακόπουλος έπαιξε με δυναμικό τρόπο ένα περίπλοκο φινάλε και τελικά νίκησε τον Βασίλη Τσιλουχά διαμορφώνοντας το τελικό 6-4. Νωρίτερα είχε προηγηθεί μια πολύ όμορφη νίκη του Πολυχρόνη Δρακόπουλου επί του Θανάση Μητραντζά ενώ των αντιπάλων τους επικράτησαν επίσης η Κλέιντα Ταφάνι (επί της Κωνσταντίνας Παναγιωτίδη, μία ακόμη νίκη για την Κλέιντα με την ομάδα του Π.Ο.Α.), ο Βασίλης Κασιούμης (επί του Σαράντη Κούρτα) και ο Χρήστος Γκουτούφας (επί του Μιχάλη Κυπαρίσση). Ισόπαλες έληξαν οι παρτίδες του Σπύρου Τσαγκαρόπουλου με τον Γιώργο Κελεσιάδη και της Αμαλίας Κουτσίδη με την Κατερίνα Σταυροπούλου (και οι δύο μετά από αρκετή μάχη) ενώ με ήττα για τους παίχτες του Σ.Ο.Αιγάλεω έληξαν οι παρτίδες του Δημήτρη Σκυριανόγλου με τον Νίκο Παούρη, της Βασιλικης Ρηγάτου με τη Νίκη Αστήθα και του Παναγιώτη Καλόφωνου με τον Κωνσταντίνο Σταυρόπουλο.

Με τη νίκη αυτή ο Σ.Ο.Αιγάλεω παρέμεινε στη 2η θέση της βαθμολογίας και πλέον μπορεί να σκέφτεται και υψηλότερους στόχους όπως την είσοδο στην τριάδα του τουρνουά. Οι επόμενοι γύροι θα είναι αρκετά κρίσιμοι. Στον 5ο γύρο την Κυριακή 11/2 ο Σ.Ο.Αιγάλεω έχει ένα ακόμη δύσκολο ματς, αυτή τη φορά εκτός έδρας, με το Σ.Ο.Νέας Φιλαδέλφειας και θα προσπαθήσει για ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα.

Στον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αττικής Φιλίας "Νίκος Στρόφαλης" 2018, θα ξεκινήσουμε αυτή τη φορά από το Β' Όμιλο όπου η ομάδα του Σ.Ο.Αιγάλεω, αποτελούμενη από πολύ νεαρούς σκακιστές (Νίκος Καραγιώργος, Χρήστος Σιγάλας, Αλέξανδρος Γκογκορέσης, Λάμπρος Τέγος, Κωνσταντίνος Μέρτογλου και Αντώνης Κιούρκου, σημείωσε την 4η νίκη της σε 4 αγώνες καθώς επικράτησε εντός έδρας καθαρά με 5-1 του Σ.Ο.Περιστερίου και παραμένει πρώτη με 4/4 και 8 βαθμούς! Αντίθετα στον Α' Όμιλο ο Σ.Ο.Αιγάλεω ηττήθηκε εντός έδρας από τον Α.Π.Ο. "Κότινος" Χολαργού με 2-4. Στον 5ο γύρο και οι δύο ομάδες αγωνίζονται εκτός έδρας. Στον Α' όμιλο ο Σ.Ο.Αιγάλεω αντιμετωπίζει τον Σ.Ο.Καλλιθέας και στον Β' όμιλο ο Σ.Ο.Αιγάλεω θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Α.Π.Ο. "Κότινος" Χολαργού και θα προσπαθήσει για μια ακόμη νίκη!
Αναλυτικά αποτελέσματα για τα διασυλλογικά πρωταθλήματα της Αττικής είναι διαθέσιμα από την ιστοσελίδα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α (εδώ) αλλά και από το Chess-Results (Π.Ο.Α., Αττικής Φιλίας Α', Αττικής Φιλίας Β').