3 Μαρ 2018

ΠΟΑ 2018: ΗΤΤΑ ΣΤΟΝ 6ο ΓΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΜΕ 4-6

Δεν κατάφερε να συνεχίζει το σερί των θετικών αποτελεσμάτων η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω καθώς στον 6ο γύρο του Προκριματικού Ομίλου Α' Εθνικής Κατηγορίας (Π.Ο.Α.) 2018 γνώρισε, εντός έδρας, την ήττα από τη Σκακιστική Άνοιξη με σκορ 4-6.

Αυτή τη φορά τα πράγματα δεν πήγαν καλά καθώς, ενώ στις σκακιέρες που η ομάδας μας θεωρητικά υπερείχε πήρε θετικά αποτελέσματα, όλες οι αμφίρροπες παρτίδες έληξαν εις βάρος μας ή ισόπαλες στερώντας το θετικό αποτέλεσμα. Νίκες για την ομάδα του Σ.Ο.Αιγάλεω πέτυχαν ο Χρήστος Γκουτούφας (έχει 5/5!) επί του Άγγελου Γκορίτσα, ο Αντώνης Λάσπας (πάντα αξιόπιστη επιλογή για την ομάδα) επί του Φώτη Ζαφειρόπουλου και η Κλέιντα Ταφάνι (έχει 4/5!) επί της Μαρίας-Ολυμπίας Παπαθανασίου. Ισόπαλες έληξαν οι παρτίδες του Σπύρου Τσαγκαρόπουλου με το Χρήστο Γκορίτσα και του Παναγιώτη Καλόφωνου με τον Κωνσταντίνο Γκαντή (ο Παναγιώτης αν και βγήκε με πιόνι παραπάνω στο φινάλε δεν κατάφερε τελικά να κάμψει την αντίσταση του αντιπάλου του). Τέλος ηττήθηκαν η Νικολέττα Πουλιλίου από τη Μαριά-Ελένη Δέλλα, η Αμαλία Κουτσίδη από τη Μαρία-Υβόνη Μανωλαράκη (μια από τις κρίσιμες παρτίδες του ματς), ο Παναγιώτης Λάσπας από το Σπύρο Νικολάου, ο Γιάννης Σπυρακόπουλος από τον Κώστα Σκαπέρδα και ο Πολυχρόνης Δρακόπουλος από τον Νίκο Αγγελή (σε μια παρτίδα που ο Πολυχρόνης διεκδίκησε τη νίκη μέχρι τέλος και είχε πολλές τύχες για ισοπαλία).

Με την ήττα αυτή ο Σ.Ο.Αιγάλεω έμεινε στους 8 βαθμούς σε 5 αγώνες και τώρα βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας. Στον 7ο γύρο την Κυριακή 4/3 η ομάδας μας αντιμετωπίζει εκτός έδρας το Σ.Α.Σ. Κορωπίου σε ένα ματς όπου το θετικό αποτέλεσμα είναι απαραίτητη προκειμένου ο Σ.Ο.Αιγάλεω να φτάσει πιο κοντά στο στόχο του που είναι πλέον η παραμονή στην πρώτη τριάδα του τουρνουά και το δικαίωμα συμμετοχής στην στα τελικά του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Α' Εθνικής 2018.


Στο Κύπελλο Αττικής Φιλίας "Νίκος Στρόφαλης" 2018, στο Β' Όμιλο η νεανική ομάδα του Σ.Ο.Αιγάλεω επέστρεψε στις νίκες αφού επιβλήθηκε εντός έδρας του Σ.Μ.Α.Ο Καισαριανής με το ευρύ 4-1,5 (μία κενή σκακιέρα για το Σ.Μ.Α.Ο Καισαριανής). Το αποτέλεσμα αυτό έφερε την ομάδα του Σ.Ο.Αιγάλεω ισόβαθμη στην 1η-2η θέση με 10 βαθμούς σε 6 αγώνες και της εξασφάλισε τουλάχιστον τη 2η θέση του τουρνουά καθώς οι ομάδες που ακολουθούν (Σ.Ο. Παγκρατίου και Σ.Ο.Περιστερίου υπολείπονται 2 βαθμούς και έχουν ηττηθεί από την ομάδα μας). Στον τελευταίο 7ο γύρο ο Σ.Ο.Αιγάλεω αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Πανελλήνιο Γ.Σ. Στον Α' Όμιλο ο Σ.Ο.Αιγάλεω νίκησε εντός έδρας τον Α.Σ.Παπάγου Β' με 4,5-1,5 και στον 7ο γύρο θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Α.Μ.Ε.Σ. Νέας Ερυθραίας προσδοκώντας σε ένα θετικό αποτέλεσμα και μια καλή θέση στην τελική κατάταξη.

Να αναφέρουμε τέλος ότι την Κυριακή 4/3 ξεκινά η συμμετοχή των παιδικών ομάδων του Σ.Ο.Αιγάλεω στο Χειμωνάκι 2018. Πρόκειται για ένα νεανικό τουρνουά προπόνησης που διοργανώνεται από διάφορα σωματεία της Αττικής και έχει καθιερωθεί στο σκακιστικό καλεντάρι τα τελευταία χρόνια. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Αναλυτικά αποτελέσματα για τα διασυλλογικά πρωταθλήματα της Αττικής είναι διαθέσιμα από την ιστοσελίδα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α (εδώ) αλλά και από το Chess-Results (Π.Ο.Α., Αττικής Φιλίας Α', Αττικής Φιλίας Β').