24 Μαρ 2018

ΠΟΑ 2018: ΗΤΤΑ 4-6 ΣΤΟΝ 8ο ΓΥΡΟ ΑΠΟ ΤΟ Σ.Ο. "ΘΩΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ" ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΧΗ!

Στιγμιότυπο από τους αγώνες της Κυριακής 18/3/2018 στο εντευκτήριο του Σ.Ο.Αιγάλεω
Μετά από σκληρή μάχη που διήρκεσε ώρες η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω ηττήθηκε τελικά από το Σ.Ο. "Θωμάς Γεωργίου" με σκορ 4-6 στο πλαίσιο του 8ου γύρου του Προκριματικού Ομίλου Α' Εθνικής Κατηγορίας (Π.Ο.Α.) 2018.

Ο Σ.Ο. "Θωμάς Γεωργίου" αγωνίστηκε χωρίς τον γκρανμαίτρ και πολυπρωταθλητή Ελλάδας Βασίλη Κοτρωνιά, όμως, ακόμα κι έτσι, παρέταξε μια πολύ ισχυρή ομάδα. Εντούτοις οι σκακιστές του Σ.Ο.Αιγάλεω βγήκαν νικητές από το μίνι ματς στις αντρικές σκακιέρες με σκορ 2,5-1,5 (!) αφού οι παρτίδες του Πολυχρόνη Δρακόπουλου με τον Νίκο Καλέση, του Γιάννη Σπυρακόπουλου με τον Γιώργο Μήτση και του Σπύρου Τσαγκαρόπουλου με τον Γιώργο Μπελιώτη έληξαν ισόπαλες ενώ στην 4η σκακιέρα ο Παναγιώτης Καλόφωνος επιβλήθηκε του Τάσου Παπαχριστούδη.

Μετά από περισσότερες από 4,5 ώρες παιχνιδιού το σκορ είχε διαμορφωθεί σε 3,5-4,5 υπέρ των φιλοξενούμενων (ήττες για τη Μαρία Κυριάκου από την Μάγια Πετράκη και για την Κλέιντα Ταφάνι από την Σοφία Γεωργίτση στις γυναικείες σκακιέρες, ενώ ηττήθηκε και ο Αχιλλέας Κουτσίδης από τον Χρήστο Κράλλη, νίκησε όμως πειστικά ο Βασίλης Κασιούμης την Αγγελική Καρτσιδήμα). Απέμεναν οι παρτίδες της Αμαλίας Κουτσίδη με την Αντιγόνη Γεωργίτση όπου η σκακίστριά μας είχε μάλλον αποφασιστική υπεροχή και η παρτίδα του Χρήστου Γκουτούφα με την Αγγελική Καρτσιδήμα όπου σε μια εξαιρετικά περίπλοκη θέση ο νεαρός σκακιστής του Σ.Ο.Αιγάλεω είχε υλικό παραπάνω αλλά έπρεπε να αμυνθεί με ακρίβεια. Τελικά, όμως, ενώ αρχικά φαινόταν ότι ο Χρήστος θα μπορούσε να κρατήσει τη θέση, η νεαρή αντίπαλός του, παίζοντας εξαιρετικά δημιουργικά στο τελικό στάδιο της παρτίδας, πήρε τη νίκη και έκρινε το αποτέλεσμα οπότε και η παρτίδα μεταξύ των νεανίδων έληξε τελικά με ισοπαλία διαμορφώνοντας το τελικό 4-6.

Αν και το τελικό αποτέλεσμα άφησε μια μικρή απογοήτευση για τη χαμένη ευκαιρία απέναντι σε ένα πολύ ισχυρό αντίπαλο εντούτοις πιστοποίησε ότι η ομάδα βρίσκεται πράγματι σε καλή κατάσταση και αποδίδει καλά.

Μετά από 8 γύρους, παρά την ήττα, ο Σ.Ο.Αιγάλεω εξακολουθεί να βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας με 10 βαθμούς. Στον τελευταίο 9ο γύρο την Κυριακή 25/3 (ναι, σωστά διαβάζετε, ανήμερα της εθνικής επετείου) θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Πειραϊκό Ο.Σ. σε ένα ματς χωρίς όμως άγχος καθώς, μετά τα αποτελέσματα του 8ου γύρου, ακόμη και αν η ομάδα μας ηττηθεί στον Πειραιά θα καταλάβει την 3η θέση του τουρνουά που οδηγεί στην τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Α' Εθνικής 2018 τον Ιούλιο στο Ρίο της Αχαΐας. 

Αναλυτικά αποτελέσματα για τα διασυλλογικά πρωταθλήματα της Αττικής είναι διαθέσιμα από την ιστοσελίδα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α (εδώ) αλλά και από το Chess-Results (Π.Ο.Α.).

Την Κυριακή 18/3 ολοκληρώθηκε και η πρώτη φάση για το νεανικό Χειμωνάκι 2018. Ο Σ.Ο.Αιγάλεω συμμετείχε στη διοργάνωση με 4 ομάδες, οι οποίες συμμετείχαν στους 4 από τους 6 γύρους της πρώτης φάσης. Παρ' όλα αυτά ο Σ.Ο.Αιγάλεω Γ' πετυχαίνοντας 4/4 (κέρδισε και τα 4 ματς με σκορ 3-0!) κατέλαβε την 4η θέση της κατάταξης και θα συμμετάσχει στο final-4 της διοργάνωσης! Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν. Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα των ομάδων μας εδώ.