7 Ιουν 2016

13ος ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΥΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΚΥΡΙΑΚΗ 12/6/2016 5.00 Μ.Μ.)

Στιγμιότυπο από τις απονομές του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Λύσης Προβλημάτων 2015 που είχε φιλοξενηθεί στο εντευκτήριο του Σ.Ο.Αιγάλεω. Την Κυριακή 12/6/2016 ο Σ.Ο.Αιγάλεω θα φιλοξενήσει ακόμη μια διοργάνωση καλλιτεχνικού σκακιού, τον 13 Ανοιχτό Διαγωνισμό Λύσης Προβλημάτων Αττικής
Ο 13ος Ανοιχτός Διαγωνισμός Λύσης Προβλημάτων Αττικής για τους σκακιστές των σωματείων της Αττικής θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του σκακιστικού σωματείου Σ.Ο. Αιγάλεω (Ιερά Οδός & Σούτσου 1, πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Δαβάκη) έναντι Εθνικής Τράπεζας, 500 μέτρα από το σταθμό μετρό Αγίας Μαρίνας), την Κυριακή 12 Ιουνίου και ώρα 5.00 μ.μ.

Τον διαγωνισμό διοργανώνει η Επιτροπή Καλλιτεχνικού Σκακιού σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Αιγάλεω.

Επισημαίνεται ότι η διοργάνωση αυτή θα αναδείξει τον Πρωταθλητή Αττικής στη λύση σκακιστικών προβλημάτων για το έτος 2016. Ο πρώτος στην κατάταξη νικητής ή νικήτρια κάτω των 23 ετών θα αναδειχθεί Πρωταθλητής εφήβων Αττικής στη λύση σκακιστικών προβλημάτων.

Η διάρκεια του Διαγωνισμού θα είναι τρεις ώρες.
 
Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να λύσουν 12 προβλήματα, από 6 διαφορετικές κατηγορίες: δύο προβλήματα των 2 κινήσεων, δύο των 3 κινήσεων, δύο περισσοτέρων κινήσεων , δύο αντίστροφα (self-mate), δύο βοηθητικά (help-mate) και δύο σπουδές. Σε περίπτωση επίλυσης ίδιου αριθμού προβλημάτων από κάποιους λύτες, κριτήριο ισοβαθμίας είναι ο χρόνος που απαιτήθηκε για τη συνολική λύση.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, χωρίς παράβολο. Θα διαγωνισθούν όλοι στην επίλυση των ίδιων προβλημάτων, ανεξάρτητα από ηλικία και βαθμό Elo. Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν μέχρι το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 στον κ. Γιάννη Γαρουφαλίδη (e-mail: ggaroufalidis@yahoo.gr, Τηλ. 6938-792281), αλλά και στον αγωνιστικό χώρο πριν την έναρξη του διαγωνισμού.

Στους πρώτους νικητές θα δοθούν κύπελλο, μετάλλια. και υλικό σχετικό με τα σκακιστικά προβλήματα.