23 Ιαν 2016

Π.Ο.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ 2016: ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Α.Ο.ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Με τους αγώνες του 1ου γύρου ξεκίνησε ο Προκριματικός Όμιλος Α' Εθνικής (Π.Ο.Α.) της Αττικής για το 2016 την Κυριακή 17/1/2016. Το ξεκίνημα για την ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω δεν ήταν καλό καθώς η ομάδα μας γνώρισε την ήττα εκτός έδρας από τον Α.Ο. Κηφισιάς με σκορ 6,5-3,5. Το ματς από νωρίς φάνηκε να μην πηγαίνει καλά καθώς ο Αποστόλης Τσιροπούλας ηττήθηκε γρήγορα από το Θανάση Μητραντζά ενώ ο Γιάννης Σπυρακόπουλος είχε δύσκολη θέση από το άνοιγμα και επίσης ηττήθηκε σχετικά νωρίς από τον Αλέκο Γκόγκολη. Στις υπόλοιπες παρτίδες οι σκακιστές μας προσπάθησαν μέχρι το τέλος όμως τελικά δεν έγινε εφικτό να ανατραπεί η κατάσταση. Παρά, πάντως, την ήττα, ήταν ιδιαίτερα θετικό ότι η ομάδα (ιδιαίτερα οι νεότεροι παίχτες) έδειξε αγωνιστικό πνεύμα ενώ πολύ θετικές εντυπώσεις, παρά την ήττα της, άφησε η Ιωάννα Διακούλη. Η Ιωάννα ξεκίνησε να ασχολείται με το αγωνιστικό σκάκι πριν λίγους μήνες, όμως ήδη έχει κάνει σημαντική βελτίωση και φαίνεται ότι σύντομα θα ανέβει ακόμη περισσότερο. Στην παρτίδα της έφτασε σε πολύ καλύτερη, σχεδόν κερδισμένη, θέση απέναντι στην ισχυρή Αντωνία Κούτα και μόνο η απειρία της την απέτρεψε από ένα καλύτερο αποτέλεσμα. 

Ο φετινός Π.Ο.Α. της Αττικής προβλέπεται από τους πιο ανταγωνιστικούς και δύσκολους των τελευταίων ετών καθώς οι διαφορές δυναμικότητας μεταξύ όλων των ομάδων είναι μικρές και δεν αναμένονται εύκολα ματς. Η ομάδα μας θα έχει συνεπώς ένα δύσκολο έργο προκειμένου να τερματίσει στην 1η τριάδα του τουρνουά και να αποκτήσει το δικαίωμα συμμετοχής στην τελική φάση του φετινού Πρωταθλήματος Α' Εθνικής Κατηγορίας. Όπως, όμως, κάθε χρονιά, θα προσπαθήσει για το καλύτερο βασιζόμενη στις δικές τις δυνάμεις και σε παίχτες που προέρχονται από τα τμήματα ανάπτυξης του σωματείου.

Στο Κύπελλο Αττικής Φιλίας που επίσης ξεκίνησε, ο Σ.Ο. Αιγάλεω συμμετέχει με δύο ομάδες, οι οποίες αγωνίζονται στο Α' Γκρουπ της διοργάνωσης. Στον 1ο γύρο και οι δύο ομάδες μας, οι οποίες αγωνίστηκαν με πολύ νεανικές συνθέσεις, ηττήθηκαν: Ο Σ.Ο. Αιγάλεω Α' ηττήθηκε εκτός έδρας από το Σ.Ο. Αμπελοκήπων με 4-2 ενώ ο Σ.Ο. Αιγάλεω Β' ηττήθηκε εντός έδρας με 1,5-4,5 από τον Σ.Ο. Καλλιθέας Α'.

Στον 2ο γύρο, την Κυριακή 24/1/2016, ο Σ.Ο.Αιγάλεω αντιμετωπίζει στον Π.Ο.Α. εντός έδρας την ομάδα της Σ.Α.Σ. Κορωπίου και θα προσπαθήσει φυσικά για τη νίκη ενώ στο Κύπελλο Αττικής Φιλίας ο Σ.Ο.Αιγάλεω Α' αγωνίζεται εντός έδρας με τον Ε.Ο.Α.Ο. "Φυσιολάτρης" Νίκαιας Β' και ο Σ.Ο.Αιγάλεω Β' τίθεται αντιμέτωπος εκτός έδρας με το Δ.Κ.Π. Άνω Λιοσίων.

Το συνολικό πρόγραμμα του Σ.Ο.Αιγάλεω (που έλαβε το Νο 7 στην κλήρωση) στο Π.Ο.Α. έχει ως εξής:

1ος γύρος: Α.Ο. Κηφισιάς - Σ.Ο. Αιγάλεω (17/1)
2ος γύρος: Σ.Ο. ΑιγάλεωΣ.Α.Σ Κορωπίου (24/1)
3ος γύρος: Σκακιστική ΆνοιξηΣ.Ο. Αιγάλεω (31/1)
4ος γύρος: Πανελλήνιος Γ.Σ.Σ.Ο. Αιγάλεω (7/2)
5ος γύρος: Σ.Ο. ΑιγάλεωΑ.Σ. Παπάγου (14/2)
6ος γύρος: Σ.Ο. ΚορυδαλλούΣ.Ο. Αιγάλεω (21/2)
7ος γύρος: Σ.Ο. ΑιγάλεωΑ.Ε.Κ. (28/2)
8ος γύρος: Α.Ο. Τρεις Αστέρες '89Σ.Ο. Αιγάλεω (6/3)
9ος γύρος: Σ.Ο. ΑιγάλεωΣ.Ο. Ν. Φιλαδελφείας (20/3)

Αναλυτικά στοιχεία για όλες τις τρέχουσες ομαδικές διοργανώσεις υπάρχουν στη σελίδα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α αλλά και στο Chess-Results: (Π.Ο.Α., Αττικής Φιλίας (Α' Όμιλος), Αττικής Φιλίας (Β' Όμιλος)).