11 Οκτ 2015

Α' ΕΘΝΙΚΗ 2015 - 6ος ΓΥΡΟΣ: ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ Σ.Ο.ΙΚΑΡΙΑΣ

Μετά από ένα αγχωτικό και μεγάλο σε διάρκεια ματς, ο Σ.Ο.Αιγάλεω νίκησε τον Σ.Ο.Ικαρίας με σκορ 6,5-3,5 στο πλαίσιο του 6ου γύρου του 43ου Ομαδικού Πρωταθλήματος Α' Εθνικής. Καθώς η νίκη ήταν το μοναδικό αποτέλεσμα που άφηνε κάποια περιθώρια εισόδου στην 20άδα, το άγχος και η ένταση ήταν φανερή σε όλες τις παρτίδες των σκακιστών μας. Φαίνεται όμως ότι αυτή τη φορά το άγχος λειτούργησε θετικά προσδίδοντας αγωνιστικότητα με αποτέλεσμα το τελικό 6,5-3,5, που μοιάζει ως άνετη επικράτηση όμως κάθε άλλο παρά τέτοια ήταν. Αν και όλοι οι παίχτες προσπάθησαν για το καλύτερο, από το ματς αξίζει αναφοράς η νίκη της Χριστίνας Καυκαλά επί της Κωνσταντίνας Βαζούρα που ήρθε χάρη στην αγωνιστικότητα της σκακίστριας μας και σε ένα κρίσιμο σημείο του ματς όπου η κατάσταση δε φαινόταν και τόσο ρόδινη (μόλις είχε ηττηθεί ο Ντούσαν Λέκιτς στην 1η σκακιέρα). Το φύλλο αγώνος του ματς έχει ως εξής:

Α' Εθνική 2015 - 6ος γύρος: 
Σ.Ο.Ικαρίας - Σ.Ο.Αιγάλεω : 3,5-6,5

Σαράντος Β. - Lekic D.: 1-0
Κουκουφίκης Α. - Λιάσκος Λ.: 0,5-0,5
Μουρούτης Κ. - Σπυρακόπουλος Ι.: 0,5-0,5
Αθανασίου Γ. - Τσαγκαρόπουλος Σ.: 0-1
Βαζούρα Κ. - Καυκαλά Χ.: 0-1
Βαζούρα Ε. - Κλαδά Ε.: 1-0
Βαζούρα Α. - Λιάπη-Ζενεμπίση Φ.: 0-1 
Χαλιωρής Α. - Καλόφωνος Π.: 0-1
Κόντης Μ. - Λάσπας Π.: 0,5-0,5
Ρήγα Μ. - Κασιούμης Β.: 0-1

Αν και η νίκη αυτή ήταν ιδιαίτερα σημαντική τόσο βαθμολογικά όσο και από πλευράς ηθικού, ο στόχος της εισόδου στην πρώτη 20άδα παραμένει ιδιαίτερα δύσκολος καθώς η ομάδα μας δεν κρατά εντελώς την τύχη στα χέρια της αφού αρκετά θα εξαρτηθούν και από το συνδυασμό των άλλων αποτελεσμάτων. Σε κάθε περίπτωση όμως, για να έχει νόημα αυτή η συζήτηση, στον αυριανό τελευταίο και πρωινό (9.30 π.μ.) 7ο γύρο είναι απαραίτητη η νίκη επί του Σ.Ο.Νέας Φιλαδέλφειας σε μια ακόμη συνάντηση που θυμίζει τις μονομαχίες στον Π.Ο.Α. :-)

Ζωντανή αναμετάδοση όλων των ματς του φετινού 43ου Ομαδικού Πρωταθλήματος Α' Εθνικής αλλά και αναλυτικά στοιχεία του τουρνουά και παρέχονται από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης εδώ ενώ πλήρη αποτελέσματα και στατιστικά στοιχεία υπάρχουν στο Chess-Results (εδώ).