11 Οκτ 2015

Α' ΕΘΝΙΚΗ 2015 - 4ος & 5oς ΓΥΡΟΣ: ΔΥΟ ΗΤΤΕΣ...

Αρνητικός ήταν ο απολογισμός της ομάδας του Σ.Ο.Αιγάλεω στους χθεσινούς δύο γύρους του 43ου Ομαδικού Πρωταθλήματος Α' Εθνικής καθώς η ομάδα ηττήθηκε και στα δύο ματς: στον 4ο γύρο γνώρισε την ήττα με 5,5-4,5 από τον Α.Ο. "Ζήνων" Γλυφάδας ενώ στον 5ο γύρο ηττήθηκε με 4-6 από το Σ.Ο.Πατρών.

Και στα δύο ματς οι σκακιστές του Σ.Ο.Αιγάλεω ήταν ιδιαίτερα μαχητικοί. Είναι χαρακτηριστικό ότι και τα δύο κρίθηκαν σχεδόν στο 5άωρο από τα αποτελέσματα των τελευταίων παρτίδων. Δυστυχώς όμως, αυτή τη φορά από την ομάδα μας έλειψε το κάτι παραπάνω, δηλ. τα αποτελέσματα που θα κάνουν τη διαφορά σε ένα ματς μεταξύ ομάδων με παρόμοια δυναμικότητα. Η ομάδα είχε φυσικά καλές στιγμές όπως η όμορφη νίκη του Σπύρου Τσαγκαρόπουλου επί του Ανδρέα Παπασταυρόπουλου στον ματς με το "Ζήνωνα" ή η ωραία νίκη -παρά την αγωνιστική του απραξία- του Γιάννη Σπυρακόπουλου επί του Σπύρου Τσαγγάρη στο ματς με το Σ.Ο.Πατρών όμως αυτό τελικά δεν αρκούσε αφού σχεδόν σε όλες στις υπόλοιπες παρτίδες (ιδιαίτερα στο ματς με το Σ.Ο.Πατρών) που είτε ήταν αμφίρροπες είτε είχαμε ένα θεωρητικό πλεονέκτημα τελικά δεν πήραμε ολόκληρους πόντους παρά μόνο ισοπαλίες ή ήττες...

Τα φύλλα αγώνος των δύο συναντήσεων έχουν ως εξής:

Α' Εθνική 2015 - 4ος γύρος: 
Α.Ο. "Ζήνων" Γλυφάδας - Σ.Ο.Αιγάλεω : 5,5-4,5

Ibrahim H. - Lekic D.: 0,5-0,5
Κόρδης Κ. - Λιάσκος Λ.: 1-0
Παπασταυρόπουλος Α. - Τσαγκαρόπουλος Σ.: 0-1
Ροϊνός Η. - Ρηγάτος Π.: 1-0
Baciu D. - Καυκαλά Χ.: 1-0 
Παπαγεωργίου Φ. - Κλαδά Ε.: 1-0
Μπουζά Μ. - Λιάπη-Ζενεμπίση Φ.: 0,5-0,5
Ζερβός Λ. - Καλόφωνος Π.: 0,5-0,5
Λουτραγιώτης Δ. - Λάσπας Π.: 0-1
Λουτραγιώτης Μ. - Κασιούμης Β.: 0-1


Α' Εθνική 2015 - 5ος γύρος: 
Σ.Ο.Αιγάλεω - Σ.Ο.Πατρών : 4-6

Lekic D. - Σπυρόπουλος Γ. : 0,5-0,5
Λιάσκος Λ. - Κανελλόπουλος Γ. : 0,5-0,5
Σπυρακόπουλος Ι. - Τσαγγάρης Σ. : 1-0
Τσιροπούλας Α. - Σπηλιάδης Α. : 0-1
Καυκαλά Χ. - Πολύζου Χ. : 0-1
Κλαδά Ε. - Δερματοπούλου Ζ. : 0-1
Λιάπη-Ζενεμπίση Φ. - Καλύβα Κ.: 0,5-0,5
Καλόφωνος Π. - Τερζής Φ. : 0,5-0,5
Λάσπας Π. - Τριάντος Κ.: 0,5-0,5
Κασιούμης Β. - Μαλατάρας Γ. : 0,5-0,5
 
Με μόλις 2 βαθμούς σε 5 αγώνες η κατάληψη μιας θέσης στην πρώτη 20άδα είναι πλέον εξαιρετικά δύσκολη και μένουν κυρίως μόνο κάποιες μαθηματικές πιθανότητες τις οποίες ο Σ.Ο.Αιγάλεω θα προσπαθήσει να εξαντλήσει στους δύο τελευταίους γύρους αρχής γενομένης από τον σημερινό 6ο γύρο (4.30 μ.μ.) όπου τίθεται αντιμέτωπος με το Σ.Ο.Ικαρίας σε ένα ματς που η νίκη είναι μονόδρομος.

Αναλυτικά στοιχεία και ζωντανή αναμετάδοση όλων των ματς του φετινού 43ο Ομαδικό Πρωτάθλημα Α' Εθνικής παρέχονται από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης εδώ ενώ πλήρη αποτελέσματα και στατιστικά στοιχεία υπάρχουν στο Chess-Results (εδώ).