15 Νοε 2013

1ο ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ-ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ-ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Στιγμές χαράς για  τα παιδιά μετά από κάποια νεανική διοργάνωση! Το 1ο Ομαδικό Σχολικό δημοτικών σχολείων της περιοχής μας επιστεγάζει τη μεγάλη διείσδυση του σκακιού στα σχολεία και την εκτίμηση που έχουν για το άθλημά μας τόσο οι διευθυντές των σχολείων, όσο και οι σύλλογοι γονέων!
1.ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω προκηρύσσει το 1ο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Δημοτικών Σχολείων των Δήμων Αιγάλεω-Χαϊδαρίου-Αγίας Βαρβάρας.

2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Χώρος αγώνων: 1ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω (Περγάμου και Μιαούλη, Αιγάλεω, χάρτης εδώ)
Ημερομηνία-Ώρα Έναρξης: Σαββάτο 23 Νοεμβρίου 4:30 μ.μ.
Δηλώσεις Συμμετοχής: Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι δύο ημέρες πριν την έναρξη των αγώνων στην Οργανωτική Επιτροπή του Πρωταθλήματος, στον κ. Σπυρακόπουλο (Τηλ. 6947-729930, e-mail: yanhios@yahoo.gr )

3. ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Οι συνθέσεις των ομάδων θα είναι τετραμελείς (4μελείς), ανεξαρτήτως τάξης και ανεξαρτήτως φύλου. Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να δηλώσει επιπλέον έως και δύο αναπληρωματικούς.
Οι ομάδες πριν την έναρξη των αγώνων θα δηλώσουν τη βασική σύνθεσή τους αποτελούμενη από 4 έως 6 μέλη σύμφωνα με την οποία κατατάσσονται οι σκακιστές. Όσοι διαθέτουν Elo κατατάσσονται σύμφωνα με το Elo. Η σειρά των σκακιέρων στη βασική σύνθεση δεν αλλάζει και ισχύει για όλο το πρωτάθλημα.

4. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με Ελβετικό σύστημα 5 γύρων.

5. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ
Θα ισχύσουν οι κανονισµοί της Ε.Σ.Ο. και της FIDE. Επισημαίνεται ότι για κάθε κενή σκακιέρα αφαιρείται μισός (0,5) βαθμός.

6. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε δεκαπέντε (15) λεπτά για κάθε παίκτη για ολόκληρη την παρτίδα. Θα χρησιμοποιηθούν σκακιστικά χρονόμετρα, όπου είναι δυνατόν.

7. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΡΣΗΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ
Θα ισχύσουν τα εξής κριτήρια άρσης ισοβαθμίας κατά σειρά:
α). Το σύνολο των πόντων σε όλους τους αγώνες.
(β). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (βαθμοί, πόντοι), εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους.
(γ). Το σύνολο των πόντων κατά σειρά στη 1η σκακιέρα, στη 2η, κ.ο.κ

Διευθυντής Αγώνων: Γεώργιος Κατρίτσης
Επικεφαλής Διαιτητής- Υπεύθυνος Κληρώσεων: Ιωάννης Σπυρακόπουλος