15 Ιουλ 2013

3η ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΛΙΑΠΗ-ΖΕΝΕΜΠΙΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 16 ΕΤΩΝ!


Η 3η θέση στη Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Κορασίδων 2013 στην κατηγορία κάτω των 16 ετών ήρθε να επισφραγίσει τη διαρκή άνοδο της Ειρηνης Λιάπη-Ζενεμπίση τα τελευταία χρόνια.
Μια σημαντική διάκριση, που ήρθε να επισφραγίσει τη διαρκή της άνοδο τα τελευταία χρόνια, πέτυχε η σκακίστρια του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω, Ειρήνη Λιάπη-Ζενεμπίση, η οποία κατέκτησε την 3η θέση το Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Κορασίδων 2013 στην κατηγορία κάτω των 16 ετών!

Η Ειρήνη με 4,5 βαθμούς σε 7 αγώνες (απόδοση 1680) ισοβάθμησε στις θέσεις 3-5 υπερτερώντας όμως στα κριτήρια ισοβαθμίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πορεία της προς την 3η θέση η Ειρήνη αντιμετώπισε σχεδόν όλες τις ισχυρές σκακίστριες του τουρνουά γεγονός που κάνει ακόμα πιο αξιόλογη την επιτυχία της. Η 3η πανελλήνια θέση είναι καρπός των συστηματικών προσπαθειών της τα τελευταία 2-3 χρόνια όπου το παιχνίδι της έγινε πιο ώριμο και πιο πλούσιο ενώ η ίδια φαίνεται να πιστεύει πλέον πολύ περισσότερο στις δυνατότητές της. Αναλυτικά αποτελέσματα της κατηγορίας υπάρχουν εδώ ενώ τα ατομικά αποτελέσματα της Ειρήνης φαίνονται εδώ.

Πολύ καλή εμφάνιση και 5η θέση στην κατηγορία κορασίδων κάτω των 14 ετών για τη Φιλίππα Λιάπη-Ζενεμπίση η οποία, τα τελευταία χρόνια, έχει βελτιώσει σημαντικά τόσο το παιχνίδι της όσο και την ψυχολογία της.
Στην ίδια διοργάνωση, στην κατηγορία κορασίδων κάτω των 14 ετών, συμμετείχε και η αδερφή την Ειρήνης, η Φιλίππα Λιάπη-Ζενεμπίση, η οποία είχε επίσης μια πολύ καλή πορεία και κατέλαβε την 5η θέση (σε ισοβαθμία στις θέσεις 4-5 με 5,5 βαθμούς σε 9 αγώνες (απόδοση 1520)), αποτέλεσμα καθόλου αμελητέο σε μια από τις πλέον ανταγωνιστικές κατηγορίες της διοργάνωσης. Και η Φιλίππα έχει επιδείξει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια βελτιώνοντας τόσο το παιχνίδι της όσο και την ψυχολογία της. Τα αποτελέσματα στην κατηγορία κορασίδων κάτω των 14 ετών φαίνονται εδώ, ενώ η ατομική καρτέλα της Φιλίππας είναι διαθέσιμη εδώ.

Κλείνοντας δε θα πρέπει να παραλείψουμε να συγχαρούμε την προπονήτρια των δύο κοριτσιών, την πολυπρωταθλήτρια Ελλάδας Άννα-Μαρία Μπότσαρη, η οποία έχει συμβάλει τα μέγιστα στην άνοδο τους.

Και εις ανώτερα!