12 Μαρ 2013

ΝΙΚΗ 7-3 ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ Γ.Σ. ΚΑΙ 3η ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ Π.Ο.Α.!

Με μια ευρεία εντός έδρας νίκη με σκορ 7-3 επί του Πανελλήνιου Γ.Σ. ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω στον Προκριματικό Όμιλο Α' Εθνικής (Π.Ο.Α.) Αττικής 2013. Η νίκη αυτή, σε συνδυασμό με την ήττα του Σ.Ο. Ν. Φιλαδέλφειας από τον Α.Σ. Παπάγου, έδωσε στην ομάδα μας την 3η θέση στην τελική κατάταξη του ομίλου και, ταυτόχρονα, το δικαίωμα συμμετοχής στην τελική φάση του Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος Α' Εθνικής 2013 που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο.

Το ματς αυτή τη φορά κρίθηκε στις νεανικές σκακιέρες (6η-10η) όπου ο Σ.Ο. Αιγάλεω επικράτησε κατά κράτος σημειώνοντας σκορ 5-0! Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε το μίνι-ματς ανάμεσα στις αδερφές Λιάπη-Ζενεμπίση και τις αδερφές Δούνη που έληξε με νικήτριες τις πρώτες, ενώ από τα υπόλοιπα αποτελέσματα ξεχωρίζει η νίκη του Αποστόλη Τσιροπούλα επί του διεθνή μαιτρ και τέως Πρωταθλητή Ελλάδος Νίκου Σκαλκώτα!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά σκακιέρα είχαν ως εξής: Θανάσης Καραγιάννης - Αλέξανδρος Δούνης 0-1, Νίκος Σκαλκώτας - Αποστόλης Τσιροπούλας 0-1, Γιάννης Σπυρακόπουλος - Ιουλία Μάκκα 0,5-0,5, Γιώργος Ευθυμιάτος - Δημήτρης Σκυριανόγλου 0,5-0,5, Μυρτώ Κοιλιακούδη - Ευανθία Μάκκα 0-1, Ασπασία Δούνη - Ειρήνη Λιάπη-Ζενεμπίση 0-1, Φιλίππα Λιάπη-Ζενεμπίση - Μαρία Δούνη 1-0, Αλέξανδρος Πισσιάς - Παναγιώτης Ρηγάτος 0-1, Πολυχρόνης Δρακόπουλος - Νικήτας Γεωργιάδης 1-0 και Κοσμάς Νομικός - Βασίλης Κασιούμης 0-1.

Η τελική βαθμολογία του ομίλου μετά από 9 γύρους έχει ως εξής:
1. Α.Σ. Παπάγου 14 β. (52,0 π.)
2. Φ.Ο.Ν. Ηρακλείου 14 β. (50,0 π.)
3. Σ.Ο. Αιγάλεω 12 β. (50,0 π.)
4. Σ.Ο Ν. Φιλαδέλφειας 10 β. (44,0 π.)
5. Πανελλήνιος Γ.Σ. 9 β. (43,5 π.)
6. Σ.Ο. Καλλιθέας 7 β. (42,0 π.)
7. Α.Ο. "Ζήνων" Γλυφάδας 7 β. (45,0 π.)
8. Σ.Μ.Σ. Ελευσίνας 7 β. (41,0 π.)
9. Σ.Α.Σ. Κορωπίου 6 β. (41,0 π.)
10. Σ.Ο. Χαλανδρίου 4 β. (40,0 π.)

Οι τρεις πρώτες ομάδες της κατάταξης (Α.Σ. Παπάγου, Φ.Ο.Ν. Ηρακλείου και Σ.Ο. Αιγάλεω) αποκτούν το δικαίωμα συμμετοχής στην τελική φάση του Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος Α' Εθνικής 2013 (όπου είναι πιθανό, μέσω αναπληρώσεων, να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής και άλλες ομάδες της Αττικής) ενώ οι δύο τελευταίες (Σ.Α.Σ. Κορωπίου και Σ.Ο. Χαλανδρίου) υποβιβάζονται στη Β' Εθνική Κατηγορία.

Κρίνοντας συνολικά τον φετινό Π.Ο.Α. της Αττικής μπορούμε να πούμε ότι οι αρχικές προβλέψεις για ένα δύσκολο πρωτάθλημα επαληθεύτηκαν καθώς το φετινό τουρνουά ήταν το πιο αμφίρροπο των τελευταίων χρόνων με την κατάσταση τόσο στην κορυφή όσο -κυρίως- και στην ουρά της βαθμολογίας να ξεκαθαρίζουν μόλις στους τελευταίους γύρους. Είναι δε ιδιαίτερα χαρακτηριστικό ότι δεν υπήρξε σκορ ευρύτερο του 7-3 ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των αποτελεσμάτων ήταν ανάμεσα στο 5-5 και το 6-4.

Όσο για το Σκακιστικό Όμιλο Αιγάλεω, η θέση φυσικά μας αφήνει ευχαριστημένους. Η ομάδα ήταν σταθερά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και πάλεψε δυνατά όλα τα ματς, ακόμη και αυτά στα οποία ηττήθηκε. Ιδιαίτερα δε θετικά στοιχεία ήταν το ομαδικό πνεύμα και η μαχητική διάθεση όλων των αθλητών της ομάδας. Αναλυτικότερη κριτική της παρουσίας του Σ.Ο. Αιγάλεω στο φετινό Π.Ο.Α. θα γίνει σε ιδιαίτερη ανάρτηση.

Αναλυτικά αποτελέσματα, βαθμολογίες, ατομικά σκορ και στατιστικά για τον Π.Ο.Α. 2013 της Αττικής υπάρχουν τόσο στην ιστοσελίδα της της Ε.Σ.Σ.Ν.Α όσο και στο Chess-Results.