8 Δεκ 2012

FINAL-8 ΠΑΙΔΩΝ-ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ: ΜΙΑ ΝΙΚΗ-ΜΙΑ ΗΤΤΑ

Ξεκίνησε την Παρασκευή 7/12/2012 στη Γλυφάδα η τελική φάση (final-8) των Ομαδικών Πρωταθλημάτων Παίδων (<16 ετών) και Παμπαίδων (<12 ετών) Αττικής 2012 της Ε.Σ.Σ.Ν.Α.
Στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων (<16 ετών) Αττικής 2012, στον 1ο νοκ-άουτ γύρο (φάση των 8) ο Σ.Ο.Αιγάλεω αντιμετώπισε και νίκησε (για 2η φορά μέσα στην ίδια εβδομάδα) την ομάδα της Σκακιστικής Άνοιξης με σκορ 3,5-2,5, πετυχαίνοντας έτσι την πρόκρισή της στα ημιτελικά (φάση των 4). Αν και η ομάδα της Σκακιστικής Άνοιξης εμφανίστηκε σε αυτό το παιχνίδι ενισχυμένη, οι νεαροί αθλητές μας, μετά από ένα μαχητικό ματς που διήρκησε αρκετές ώρες, πήραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Για το Σ.Ο.Αιγάλεω αγωνίστηκαν οι Παναγιώτης Καλόφωνος (ηττήθηκε από τον Παναγιώτη Ζέππο, που αγωνίστηκε πρώτη φορά στη διοργάνωση), Πολυχρόνης Δρακόπουλος (νίκησε όμορφα τον Φίλιππο Κορνιώτη), Δημήτρης Λαδάς (κράτησε την κρίσιμη τελευταία ισοπαλία σε ένα φινάλε πύργων εναντίον του Γεράσιμου Χατζούδη), Ειρήνη Λιάπη-Ζενεμπίση (ισοπαλία με το Χρήστο Κοκκινογένη), Γιάννης Μαργαρίτης (ισοπαλία με το Γιώργο Χριστόπουλο) και Φιλίππα Λιάπη-Ζενεμπίση (νίκησε τη Μαρία Βλάχου). 
Στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης η ομάδα μας τίθεται σήμερα Σάββατο 8/12 αντιμέτωπη με την ομάδα του Α.Ο. "Ζήνων" Γλυφάδας (που νίκησε τον Πανιώνιο Γ.Σ. με 4,5-1,5) σε ένα ματς που είναι δύσκολο να γίνουν προγνωστικά. Στον άλλο ημιτελικό η Π.Σ. Περιστερίου (η οποία επιβλήθηκε του Πειραϊκού Ο.Σ. με το εντυπωσιακό 6-0) αντιμετωπίζει τον Ε.Ο.Α.Ο. "Φυσιολάτρης" Νίκαιας (που επίσης επιβλήθηκε πολύ πειστικά με 5,5-0,5 του Σ.Ο. Νέας Φιλαδελφείας).
Στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παμπαίδων (<12 ετών) Αττικής 2012, ο Σ.Ο. Αιγάλεω γνώρισε την ήττα με 4-2 από την ομάδα του Ε.Ο.Α.Ο. "Φυσιολάτρης" Νίκαιας στη φάση των 8. Οι νεαροί σκακιστές μας, αν και προσπάθησαν φιλότιμα, δεν παρουσίασαν το καλό αγωνιστικό τους πρόσωπο και θα διεκδικήσουν πλέον μια τιμητική κατάταξη στις θέσεις 5-8. Με την ομάδα μας αγωνίστηκαν οι Νίκος Καυκαλάς (νίκησε την Ιωάννα-Μαρία Λεμονή), ο Γιώργος Καραγιάννης (έχασε από τη Σωτηρία-Αφροδίτη Γραφάκου), η Παρασκευή Παλιούρα (ηττήθηκε από τον Αριστείδη Κολυβά), ο Ανδρέας Μαργαρίτης (ισοπαλία με την Ιωάννα Κολυβά), Παναγιώτα Ρήγα (ηττήθηκε από τη Μαγδαληνή Λουκά) και ο Βασίλης Κασιούμης (ισοπαλία με τον Ευάγγελο Τσιβγούλη).
Για τις θέσεις 5-8 η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει σήμερα το Σ.Ο. Παγκρατίου, ενώ για τις θέσεις 1-4 τα ζευγάρια είναι: Σ.Μ.Σ. Ελευσίνας - Ε.Ο.Α.Ο. "Φυσιολάτρης" Νίκαιας και Σκακιστική Επικοινωνία - Α.Π.Ο. "Αίγλη" Παπάγου.
Αναλυτικά αποτελέσματα και πληροφορίες για τις δύο διοργανώσεις υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. και στο Chess-Results: (Παμπαίδων και Παίδων).