22 Δεκ 2012

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΡΟΚΕ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Στιγμιότυπο από τις απονομές του "Χριστουγεννιάτικου Ροκέ". Στα ενδοσυλλογικά τουρνουά οι μικροί αθλητές του Σ.Ο.Αιγάλεω είχαν την ευκαιρία να μετρήσουν τις δυνάμεις τους ενώ οι νεαροί μαθητές που συμμετείχαν στα υπόλοιπα γκρουπ ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με το αγωνιστικό σκάκι.
Σε Χριστουγεννιάτικο κλίμα 37 μαθητές και μαθήτριες από τα σχολεία του Αιγάλεω και του Χαϊδαρίου στα οποία ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω διοργανώνει μαθήματα συμμετείχαν στο  "Χριστουγεννιάτικο Ροκέ", το μαθητικό τουρνουά που διεξήχθη στο εντευκτήριο του Σ.Ο.Αιγάλεω το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012.

Χωρισμένοι σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με την τάξη και την  ηλικία τους οι μικροί σκακιστές συναγωνίστηκαν μεταξύ τους, διασκέδασαν και ήρθαν σε επαφή με το αγωνιστικό σκάκι. Τα αποτελέσματα στα τρία γκρουπ είχαν ως εξής:

1ο Γκρουπ Α'-Β' Δημοτικού:
Θέση Ονοματεπώνυμο Σχολείο Βαθμοί
1 Λουρίδας  Παναγιώτης 5ο Χαϊδαρίου 5
2 Διαλυνάς Νικόλας 5ο Χαϊδαρίου 4
3 Μητσάκης Γιώργης 5ο Χαϊδαρίου 3
4 Αγγελάκης Ηλίας 3ο Αιγάλεω
5 Κλαδά Φαίη 17ο Αιγάλεω
6 Τσακίρης Βασιλής 2ο Αιγάλεω 2
7 Ευαγγέλου Άγγελος 6ο Αιγάλεω 1

2ο Γκρουπ Γ'-Δ' Δημοτικού:
Θέση Ονοματεπώνυμο Σχολείο Βαθμοί
1 Γκότσης Διονύσης 3ο Χαϊδαρίου 5
2 Μακρυνώρης Ευθύμης 3ο Χαϊδαρίου 4
3 Γκότσης Δημήτρης 3ο Χαϊδαρίου
4 Παπαμανώλης Παναγιώτης 3ο Χαϊδαρίου
5 Σπανός Πέτρος 6ο Αιγάλεω
6 Κορθόπουλος Ευάγγελος 3ο Χαϊδαρίου 3
7 Παυλίδης Θεοχάρης 6ο Αιγάλεω 3
8 Σιγάλας Χρήστος 17ο Αιγάλεω 3
9 Βιολάτος Διομήδης 3ο Χαϊδαρίου
10 Αδάμ Παναγιώτης 5ο Αιγάλεω
11 Τυλιγάδας Αναστάσιος 17ο Αιγάλεω
12 Ντούκας Φώτης 10ο Χαϊδαρίου
13 Ματσούκας Δημοσθένης 10ο Αιγάλεω 2
14 Αλεβίζος Σωτήρης 2ο Αιγάλεω 2
15 Διαλυνάς Γεώργιος 5ο Χαϊδαρίου 2
16 Δανιήλ Σάββας 3ο Χαϊδαρίου
17 Δανίλης Παναγιώτης 5ο Χαϊδαρίου
18 Μπασιάκος Γιάννης 3ο Χαϊδαρίου
19 Στρατηγάκος Γιώργος 11ο Αιγάλεω 1

3ο Γκρουπ Ε'-ΣΤ' Δημοτικού:

Θέση Ονοματεπώνυμο Σχολείο Βαθμοί
1 Ντάφλος Γιώργος 5ο Χαϊδαρίου 4
2 Κώτσης Αλέξανδρος 10ο Χαϊδαρίου 4
3 Καούκης Παναγιώτης 1ο Αιγάλεω 3
4 Λαγουδάκος Γιώργος 2ο Αιγάλεω 3
5 Μπερεδήμας Σπύρος 3ο Χαϊδαρίου 3
6 Γκότσης Βασίλης 3
7 Μπερεδήμας Γιάννης 3ο Χαϊδαρίου 3
8 Σακογιάννης Βαπτιστής 3ο Χαϊδαρίου 2
9 Λιανός Κωνσταντίνος 3ο Χαϊδαρίου 2
10 Μπουρδάκος Χαράλαμπος 3ο Χαϊδαρίου
11 Θεοδοσιάδης Ιωάννης 5ο Χαϊδαρίου

Οι τρεις πρώτοι νικητές κάθε γκρουπ βραβεύτηκαν με μετάλλια ενώ όλα τα παιδιά έλαβαν αναμνηστικά διπλώματα. Βραβεύτηκε επίσης με μετάλλιο το μοναδικό κορίτσι του τουρνουά, η Φαίη Κλαδα. Επιπλέον οι πρώτοι νικητές κάθε γκρουπ (Παναγιώτης Λουρίδας, Διονύσης Γκότσης και Γιώργος Ντάφλος) κέρδισαν από μια δίμηνη υποτροφία δωρεάν μαθημάτων στα τμήματα του σωματείου.

Γέμισε μικρούς σκακιστές το εντευκτήριο του Σ.Ο.Αιγάλεω. όπως είπαν τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς τους πέρασαν καλά και ήδη υπάρχει η σκέψη επανάληψης των τουρνουά με τη νέα χρονιά.
Εκτός από το Χριστουγεννιάτικο Ροκέ, την ίδια μέρα διοργανώθηκε και ένα ενδοσυλλογικό τουρνουά για τους μικρούς μαθητές που έχουν ήδη ενταχθεί στα προπονητικά τμήματα του συλλόγου. Το ενδοσυλλογικο Χριστουγεννιάτικο Ροκέ, στο οποίο συμμετείχαν συνολικά 30 νεαροί αθλητές του συλλόγου, χωρίστηκε σε δύο γκρουπ: Α' (αρχάριοι) και Β' (προχωρημένοι).

Στο Α' γκρουπ με 5/5 ο Φίλιππος Τσαπάρας δεν έδωσε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του. 2ος ο Λουκάς Φραγκούλης (παρακολουθεί μόλις ένα μήνα μαθήματα στο σύλλογο!) και 3ος ο Διονύσης Καρβέλης που επίσης έχει να δείξει πολλά ακόμα. Η τελική βαθμολογία του γκρουπ ήταν:

Α' Γκρουπ - Αρχάριοι:

Θέση Ονοματεπώνυμο Σχολείο Βαθμοί
1 Τσαπάρας Φίλιππος 6ο Χαϊδαρίου 5
2 Φραγκούλης Λουκάς 14ο Χαϊδαρίου 4
3 Καρβέλης Διονύσης Eκπ. Διαμαντοπούλου
4 Λίβας Σταύρος 1ο Αιγαλεω 3
5 Κωνσταντακοπούλου Ιωάννα 5ο Αιγάλεω 3
6 Φραγκούλη Μαρίνα 14ο Χαϊδαρίου 3
7 Μπάλλου Ελένη 14ο Χαϊδαρίου
8 Γκουτούφας Χρήστος 10ο Αιγάλεω
9 Βατόγλου Χρήστος 9ο Νηπ. Χαϊδαρίου 2
10 Μαθιουδάκης Μιχάλης 14ο Νηπ. Χαϊδαρίου 2
11 Δέδες Τάσος Νήπιο 2
12 Τσαπάλης Θάνος Νήπιο
13 Μάντζαρης Γιάννης Νήπιο 1

Στο Β' Γκρουπ έγιναν μεγάλες μάχες με αποτέλεσμα στην τελική κατάταξη να υπάρξουν πολλές ισοβαθμίες! 1ος το φαβορί Μανώλης Δερμιτζάκης, ο οποίος τα πήγε πολύ καλά με μοναδική εξαίρεση τη χαμένη θέση από το Θανάση Καππάτο (ο Μανώλης είχε αξιωματικό και ο Θανάσης πιονι που σε μία κίνηση έβγαινε ντάμα αλλά λόγω χρόνου δεν πρόλαβε και του έπεσε η σημαία. Αν έβγαζε ντάμα θα ήταν ισοπαλία καθώς δεν υπάρχει εικόνα ματ για την πλευρά με τον αξιωματικό). Παρακάτω, στις θέσεις 2-7, είχαμε 6πλή ισοβαθμία (!) με τους ισόβαθμους να έχουν "κονταροχτυπηθεί" μεταξύ τους. Τελικά η ισοβαθμία λύθηκε με την εφαρμογή των κριτηρίων ισοβαθμίας, όμως και οι έξι ισόβαθμοι έπαιξαν πολύ καλά και μαχητικά ενώ ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στους Δημήτρη Μηλιώτη και Ανδρέα Μηναδάκη που ήταν οι πιο μικροί στην ηλικία στο τουρνουά αλλά δείχνουν συνεχή βελτίωση. Η τελική βαθμολογία είχε ως εξής:

Β' Γκρουπ - Προχωρημένοι:

Θέση Ονοματεπώνυμο Σχολείο Βαθμοί BH1 BH2
1 Δερμιτζάκης Μανώλης 2ο Αιγάλεω 5 14 9
2 Καππάτος Θανάσης 18ο Νίκαιας 3 17 9
3 Λιάμης Παύλος 14ο Χαϊδαρίου 3 15 8
4 Τζέμος Αλέξανδρος 6ο Αιγάλεω 3 14 9
5 Αρατος Αλέξανδρος 4ο Αγ. Βαρβάρας 3 13 9
6 Μηλιώτης Δημήτρης 14ο Χαϊδαρίου 3 13 7
7 Μηναδάκης Ανδρεας 2ο Αιγάλεω 3 10 7
8 Τσαπάρας Γκολφίνος 6ο Χαϊδαρίου 2 14 8
9 Καλής Αντώνης 12ο Αιγάλεω 2 10 7
10 Μπάλλος Γιώργος 14ο Χαϊδαρίου 2 9 6
11 Κασιούμη Παναγιώτα 3ο Αιγάλεω 1 10 7

Απονομές στους νικητές του Β' Γκρουπ (προχωρημένοι) του ενδοσυλλογικού Χριστουγεννιάτικου Ροκέ από το Γιώργο Κουλαξουζίδη. Ο Γιώργος τον τελευταίο χρόνο είναι ένας από τους βασικούς στυλοβάτες του σωματείου προσφέροντας αφειδώς χρόνο και ενέργεια.
Τέλος, στο ενδοσυλλογικό Χριστουγεννιάτικο Ροκέ συμμετείχαν και μαθητές γυμνασίου σε ξεχωριστό γκρουπ. 1ος σε αυτό το γκρουπ αναδείχθηκε ο Ανδρέας Μαργαρίτης ενώ συμμετείχαν ακόμη οι: Μελίνα Παντελή, Βασιλική Ρηγάτου, Γιάννης Κατρίτσης, Κων/νος Κυριακίδης και Ράνια Δερμιτζάκη.

Κρίνοντας από τα σχόλια τόσο των παιδιών, όσο και των γονιών τους, και τα δύο τουρνουά ήταν πολύ επιτυχημένα και ήδη υπάρχει η σκέψη να επαναληφθούν με την καινούρια χρονιά.  

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για τους ανθρώπους που εργάστηκαν για την επιτυχία των τουρνουά Ο λόγος για τη Νατάσα Παγάνογλου, που απέδειξε ακόμη μια φορά το ενδιαφέρον της και την αγάπη της για τα παιδιά και το Γιώργο Κουλαξουζίδη που έδειξε ακόμη μια φορά πόσο αγαπά τα παιδιά και το σωματείο. Φυσικά η Νατάσα και ο Γιώργος δεν ήταν μόνοι αλλά είχα τη σημαντική συνδρομή των Αποστόλη Τσιροπούλα, Παναγιώτη Ρηγάτου και Τόνιας Χριστοδουλάκη. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό και ελπιδοφόρο για το σωματείο, ότι παιδιά που ξεκίνησαν από τις ακαδημίες του, ως νεαροί μαθητές, σήμερα αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και προσφέρουν στο σύλλογο! Ευχόμαστε το παράδειγμά τους να το ακολουθήσουν και άλλοι.