29 Δεκ 2012

Π.Ο.Α' ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 2013: ΚΛΗΡΩΣΗ

Έγινε χθες (28/12) η κλήρωση για τους αριθμούς των ομάδων στον Προκριματικό Όμιλο Α' Εθνικής (Π.Ο.Α.) της Αττικής για το 2013, που θα διεξαχθεί από 13/1 έως και 10/3 και στον οποίο θα συμμετάσχει και ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω. Στον Π.Ο.Α. θα συμμετάσχουν φέτος συνολικά 10 ομάδες σε ένα μαραθώνιο πουλ 9 γύρων χωρίς καμία κενή Κυριακή καθώς το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, που συνήθως διακόπτει το τουρνουά, φέτος πέφτει αργά.

Η σύνθεση του φετινού Π.Ο.Α. προμηνύει ένα πολύ ενδιαφέρον και αμφίρροπο τουρνουά, στο οποίο είναι δύσκολο να γίνουν προγνωστικά, καθώς δεν υπάρχει καμία ομάδα η οποία να υπερτερεί ή να υστερεί φανερά έναντι των υπολοίπων. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις 9 συνεχόμενες Κυριακές σημαίνει ότι οι ομάδες, για να πετύχουν το στόχο τους, θα πρέπει να δείξουν συνοχή και διάρκεια. Σύμφωνα με την προκήρυξη (η οποία υπάρχει εδώ) το δικαίωμα συμμετοχής στην τελική φάση του Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος Α' Εθνικής 2013 (που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο) αποκτούν οι τρεις πρώτες ομάδες του Ομίλου ενώ οι δύο τελευταίες υποβιβάζονται στη Β' Εθνική.

Η σύνθεση των ομάδων θα είναι ελαφρώς τροποποιημένη σε σχέση με πέρυσι, καθώς, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Ε.Σ.Ο., αλλάζουν τα ηλικιακά όρια σε δύο νεανικές σκακιέρες. Έτσι η φετινή σύνθεση έχει ως εξής:

1η–4η σκακιέρα: ανεξάρτητα από φύλο και ηλικία (ενότητα Α’),
5η σκακιέρα: γυναίκα ανεξάρτητα από ηλικία,
6η σκακιέρα: νεανίδα <18 ετών (γεννημένη την 1/1/1995 και μετά)
7η σκακιέρα: νεανίδα <14 ετών (γεννημένη την 1/1/1999 και μετά)
8η σκακιέρα: νέος ή νέα <20 ετών (γεννημένος/η την 1/1/1993 και μετά)
9η σκακιέρα: νέος ή νέα <16 ετών (γεννημένος/η την 1/1/1997 και μετά)
10η σκακιέρα: νέος ή νέα <12 ετών (γεννημένος/η την 1/1/2001 και μετά)

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα βασιζόμενος κυρίως στις δικές του δυνάμεις καθώς ο βασικός κορμός της ομάδας αποτελείται, όπως πάντα, από αθλητές προερχόμενους από τα "σπλάχνα" του σωματείου. Μοναδικό καινούριο πρόσωπο φέτος ο διεθνής μαιτρ Χανς-Κρίστιαν Μάιερ ο οποίος θα ενισχύσει τις αντρικές σκακιέρες μαζί με τον μόνιμο, τα τελευταία χρόνια, κοινοτικό της ομάδας γκρανμαίτρ Ατάνας Κόλεβ και, φυσικά, το διεθνή μαιτρ Θανάση Καραγιάννη, ο οποίος θεωρείται πλέον "παλιός".

Το πρόγραμμα του Σ.Ο.Αιγάλεω (που έλαβε το Νο 7 στην κλήρωση) έχει ως εξής:

1ος γύρος: Σ.Μ.Σ. Ελευσίνας - Σ.Ο. Αιγάλεω (13/1)
2ος γύρος: Σ.Ο. ΑιγάλεωΣ.Ο. Χαλανδρίου (20/1)
3ος γύρος: Σ.Α.Σ. ΚορωπίουΣ.Ο. Αιγάλεω (27/1)
4ος γύρος: Φ.Ο.Ν. Ηρακλείου “Επικοινωνία”Σ.Ο. Αιγάλεω (3/2)
5ος γύρος: Σ.Ο. ΑιγάλεωΣ.Ο. Καλλιθέας (10/2)
6ος γύρος: Σ.Ο. Ν. ΦιλαδελφείαςΣ. Ο. Αιγάλεω (17/2)
7ος γύρος: Σ.Ο. ΑιγάλεωΑ.Σ. Παπάγου (24/2)
8ος γύρος: Α.Ο. “Ζήνων” ΓλυφάδαςΣ.Ο. Αιγάλεω (3/3)
9ος γύρος: Σ.Ο. ΑιγάλεωΠανελλήνιος Γ.Σ. (10/3) 

Παράλληλα με τον Π.Ο.Α' Εθνικής 2013 ξεκινά και το Κύπελλο Αττικής Φιλίας 2013 (η προκήρυξη εδώ), στο οποίο ο Σ.Ο. Αιγάλεω επίσης θα συμμετάσχει. Το ιστολόγιο του συλλόγου θα σας κρατήσει ενήμερους για τα αποτελέσματα όλων των ομάδων του Σ.Ο. Αιγάλεω.

Καλή χρονιά σε όλους!