27 Ιουλ 2012

ΝΙΚΗΤΗΣ Ο ΑΖΗΣ-ΑΖΙΖΗΣ ΣΤΟ 16ο ΟΠΕΝ!

Οι δύο πρώτοι νικητές του 16ου Ανοιχτού Τουρνουά του Σ.Ο.Αιγάλεω, Έκτορας Αζής-Αζίζης (αριστερά) και Σπύρος Αναστασόπουλος (κέντρο), με τα κύπελλά τους. Μαζί τους (δεξιά) ο πρόεδρος του Α.Π.Ο. "Κότινος" Χολαργού Δημήτρης Σταματάκος.
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 16ο Ανοιχτό Τουρνουά που διοργάνωσε ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω. Η κατάσταση στην κορυφή ξεκαθάρισε μόλις στον τελευταίο γύρο με τον Έκτορα Αζή-Αζίζη να κερδίζει το Θανάση Καραγιάννη και να ξεπερνά στο "νήμα" το Σπύρο Αναστασόπουλο, ο οποίος αναδείχθηκε ισόπαλος με το Νίκο Ρουμπεγλή. Έτσι οι Αζής-Αζίζης και Αναστασόπουλος τερμάτισαν αμφότεροι με 6,0 βαθμούς και ισοβάθμησαν στις θέσεις 1-2, με τον πρώτο όμως να υπερτερεί στα κριτήρια ισοβαθμίας.
Την 3η θέση κατέλαβε ο Νίκος Τεπελένης με 5,5 βαθμούς (νίκησε στον τελευταίο γύρο τον Τάκη Σκλαβούνο) ενώ τους ίδιους βαθμούς (αλλά με χειρότερα κριτήρια ισοβαθμίας) συγκέντρωσε ο Κώστας Γεωργίου (νίκησε στον τελευταίο γύρο το Νίκο Καυκαλά).
Από τους αθλητές του Σ.Ο.Αιγάλεω ξεχώρισαν οι νεαροί Γιάννης Μαργαρίτης (5/7, 9η θέση και κέρδος 20 μονάδες Elo) και Νίκος Καυκαλάς (4,5/7, 14η θέση και κέρδος 36,5 μονάδες Elo).
Στο τουρνουά συμμετείχαν συνολικά 63 σκακιστές, αριθμός που θα ήταν ακόμη μεγαλύτερος αν δεν υπήρχε ο περιορισμός χώρου της αίθουσας. Το Δ.Σ. του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους σκακιστές που τίμησαν το τουρνουά με τη συμμετοχή τους και να ζητήσει συγνώμη από όσους δεν μπόρεσαν τελικά να συμμετάσχουν λόγω έλλειψης χώρου.
Μετά την σημαντική επιτυχία του 16ου Ανοιχτού Τουρνουά, έχει ήδη προγραμματιστεί η διεξαγωγή του 17ου Ανοιχτού Τουρνουά το οποίο θα διεξαχθεί το διάστημα 16-24 Αυγούστου 2012 προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα αγώνων σε όσους σκακιστές θα παραμείνουν τον Αύγουστο στην Αθήνα.
Αναλυτικά αποτελέσματα και στατιστικά του 16ου Ανοιχτού Τουρνουά του Σ.Ο.Αιγάλεω υπάρχουν στον Chess-Results.