30 Μαΐ 2012

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ Ε.Σ.Σ.Ν.Α. 27/5/2012: ΜΙΚΤΗ ΕΙΚΟΝΑ

Ο Θανάσης Καραγιάννης (εδώ στο ματς με την Ηλιούπολη από το Πρωτάθλημα Α' Εθνικής 2011, δεξιά διακρίνεται ο Γ. Σπυρακόπουλος) πέτυχε μια όμορφη νίκη στο ματς του Κυπέλλου Αττικής απέναντι στο Σ.Ο.Παγκρατίου. Η παρουσία του Θανάση έχει ενισχύσει την ομάδα μας στις αντρικές σκακιέρες ενώ ο ίδιος δείχνει πάντα έντονο αγωνιστικό και ομαδικό πνεύμα αποτελώντας παράδειγμα για τους νεότερους αθλητές.
Μικτή ήταν η εικόνα για τις ομάδες του Σ.Ο.Αιγάλεω στις διασυλλογικές διοργανώσεις της Ε.Σ.Σ.Ν.Α την Κυριακή που πέρασε, καθώς κάποιες από αυτές πέτυχαν τους στόχους τους ενώ άλλες δεν είχαν θετικά αποτελέσματα.
Ξεκινώντας από το Κύπελλο Αττικής, στον 4ο γύρο (φάση των 8) ο Σ.Ο.Αιγάλεω δεν τα κατάφερε απέναντι στο Σ.Ο.Παγκρατίου και ηττήθηκε εντός έδρας με 1,5-2,5 γεγονός που σήμανε και τον αποκλεισμό του από τη διοργάνωση. Η ομάδα του Σ.Ο.Παγκρατίου παρουσιάστηκε αρκετά ενισχυμένη σε σχέση με τους προηγούμενους γύρους (με την προσθήκη των Γερογιάννη και Α. Τζερμιαδιανού) όμως τα βασικά αίτια της ήττας πρέπει να αναζητηθούν μάλλον στην απόδοση της δικής μας ομάδας. Το ματς ξεκίνησε με γρήγορη ήττα του Λεωνίδα Λιάσκου στην 3η σκακιέρα από τον Κώστα Κοκόλια (ο Λεωνίδας περνάει περίοδο ντεφορμαρίσματος. Αν και έδειξε μεγάλη διάθεση να αγωνιστεί με την ομάδα εντούτοις καμία παρτίδα δεν "του βγήκε"). Η ήττα αυτή οδήγησε το Γιάννη Σπυρακόπουλο να μην πιέσει στην 4η σκακιέρα για νίκη απέναντι στον Άγγελο Τζερμιαδιανό και να συμφωνήσει ισοπαλία (ακόμη και με νίκη του Γιάννη, λόγω του κριτηρίου του Βερολίνου, η ομάδα χρειαζόταν έτσι κι αλλιώς 1,5 πόντο στις δύο πρώτες σκακιέρες για να προκριθεί, έτσι ο Γιάννης προτίμησε τη σιγουριά της ισοπαλίας από το να ρισκάρει πιθανή ήττα του). Δυστυχώς ο 1,5 πόντος δεν ήρθε αφού στη 2η σκακιέρα ο Αποστόλης Τσιροπούλας, επίσης σε κακή μέρα, ηττήθηκε καθαρά από το Χριστόδουλο Γερογιάννη και το ματς ολοκληρώθηκε με μια όμορφη νίκη του Θανάση Καραγιάννη επί του Πέτρου Βαλντέν στην 1η σκακιέρα.
Στο Κύπελλο Παίδων κάτω των 14 ετών ο Σ.Ο.Αιγάλεω Α' πέτυχε επιβλητική νίκη εντός έδρας επί της Σκακιστικής Ανάπτυξης Μεταμόρφωσης με σκορ 4-0 ενώ αντίθετα ο Σ.Ο.Αιγάλεω Β' γνώρισε εκτός έδρας ήττα με 2,5-1,5 από τη Σκακιστική Επικοινωνία Ηρακλείου σε ένα αμφίρροπο ματς. Τέλος ο Σ.Ο.Αιγάλεω Γ' αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 εντός έδρας με την Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας Α'. Στον τελευταίο 5ο γύρο την επόμενη Κυριακή ο Σ.Ο.Αιγάλεω Α' θα κυνηγήσει τη νίκη αγωνιζόμενος εκτός έδρας με την ισχυρή Π.Σ.Περιστερίου Α'. Εντούτοις, νίκη της ομάδας μας δεν εξασφαλίζει άμεσα την 1η θέση καθώς σε περίπτωση νίκης και της Σκακιστικής Επικοινωνίας Ηρακλείου (αγωνίζεται εκτός έδρας με τον Πειραϊκό Ο.Σ.) οι δύο ομάδες θα δώσουν ματς μπαράζ για την πρωτιά. Επίσης, χάρη στα τερτίπια της κλήρωσης, οι άλλες δύο ομάδες μας, Σ.Ο.Αιγάλεω Β' και Σ.Ο.Αιγάλεω Γ', θα τεθούν αντιμέτωπες η μία με την άλλη σε ένα "ενδοοικογενειακό" ντέρμπι όπου και οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν μια καλύτερη θέση στην τελική κατάταξη.
Τέλος στο Κύπελλο Παμπαίδων κάτω των 10 ετών η ομάδα του Σ.Ο.Αιγάλεω ξεπέρασε με άνεση και το εμπόδιο του Ε.Ο.Α.Ο. "Φυσιολάτρης" Νίκαιας νικώντας εντός έδρας με 3,5-0,5 και στον τελευταίο γύρο την Κυριακή θα βρεθεί αντιμέτωπη εκτός έδρας με τον επίσης αήττητο και ισχυρό φέτος Α.Σ.Ο. Πετρούπολης "ΔΙΑΣ" Α' στο ματς που θα κρίνει την πρώτη θέση στη διοργάνωση.
Αναλυτικά αποτελέσματα όλων των διοργανώσεων φιλοξενούνται στο δικτυακό τόπο της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. αλλά και στο Chess Results: Κύπελλο Αττικής 2012, Κύπελλο Παίδων κάτω των 14 ετών 2012, Κύπελλο Παμπαίδων κάτω των 10 ετών 2012.