24 Μαΐ 2012

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ Ε.Σ.Σ.Ν.Α. 20/5/2012: 5 ΣΤΑ 5 ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ Σ.Ο.ΑΙΓΑΛΕΩ!

Ο Αποστόλης Τσιροπούλας πέρασε μερικές δύσκολες στιγμές στο ματς με τον Πανιώνιο Γ.Σ. στο Κύπελλο Αττικής αλλά τελικά κατάφερε να επιβληθεί του αντιπάλου του και να δώσει έναν πολύ κρίσιμο πόντο στην ομάδα.

Με απόλυτη επιτυχία συνεχίστηκαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων του Σ.Ο.Αιγάλεω στις διασυλλογικές διοργανώσεις της Ε.Σ.Σ.Ν.Α την Κυριακή που μας πέρασε καθώς και οι πέντε ομάδες του σωματείου σημείωσαν ισάριθμες νίκες.
Ξεκινώντας με το Κύπελλο Αττικής 2012, στον 3ο γύρο (φάση των 16) η ομάδα του Σ.Ο.Αιγάλεω, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση επιβλήθηκε εντός έδρας της πάντα ισχυρής ομάδας του Πανιώνιου Γ.Σ. με 2,5-1,5 και προκρίθηκε έτσι στον 4ο γύρο της διοργάνωσης (φάση των 8). Το ματς ξεκίνησε με μια σύντομη ισοπαλία του Θανάση Καραγιάννη με τον Ανδρέα Κοφίδη στην 1η σκακιέρα (είναι δύσκολο να παίξεις εναντίον ενός καλού σου φίλου και παλιού συμπαίχτη) και συνεχίστηκε με ήττα του Λεωνίδα Λιάσκου από το Θοδωρή Βαρβαδούκα στη 2η. Ο Πανιώνιος χρειαζόταν μόνο μια ισοπαλία στις δύο υπόλοιπες σκακιέρες για να πάρει την πρόκριση, όμως στην 4η σκακιέρα ο Αποστόλης Τσιροπούλας αμύνθηκε επιτυχώς στην επίθεση του Γιάννη Πουλόπουλου και πήρε τελικά τη νίκη ενώ στην 3η σκακιέρα ο Δημήτρης Σκυριανόγλου είχε από την αρχή την πρωτοβουλία και κατάφερε να νικήσει το Σταύρο Πανταζόπουλο και να δώσει την πρόκριση στην ομάδα μας, η οποία στον επόμενο γύρο θα βρεθεί αντιμέτωπη εντός έδρας με την ομάδα του Σ.Ο.Παγκρατίου.
Στον 3ο γύρο του Κυπέλλου κάτω των 14 ετών ο Σ.Ο.Αιγάλεω Α' πέτυχε πολύ σημαντική και ευρεία εκτός έδρας νίκη με 0,5-3,5 επί του Σ.Μ.Σ Ελευσίνας Α' και έχοντας 6 βαθμούς σε 3 αγώνες (3 στα 3) θα βρεθεί αντιμέτωπη στον 4ο γύρο με τη Σκακιστική Ανάπτυξη Μεταμόρφωσης σε ένα κρίσιμο για την τελική κατάταξη ματς. Ο Σ.Ο.Αιγάλεω Β' νίκησε 4-0 άνευ αγώνος την ομάδα του Α.Ο.Παραδείσου Αμαρουσίου, φτάνοντας τους 5 βαθμούς, και τώρα έχει μπροστά του ένα δύσκολο εκτός έδρας ματς με τη Σκακιστική Επικοινωνία Ηρακλείου. Τέλος, ο Σ.Ο.Αιγάλεω Γ' επικράτησε εκτός έδρας με 1-3 του Γ.Α.Σ. Χολαργού. Έφτασε έτσι τους 4 βαθμούς και θα τεθεί αντιμέτωπος εντός έδρας με την Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας Α'.
Ίδια (γλυκιά :)) γεύση και στο Κύπελλο κάτω των 10 ετών όπου η ομάδα του Σ.Ο.Αιγάλεω πέτυχε την τρίτη νίκη σε ισάριθμους αγώνες επί του Α.Ο.Παράδεισου Αμαρουσίου εκτός έδρας με 1-3 και θα αντιμετωπίσει στον 4ο γύρο τον επίσης αήττητο Ε.Ο.Α.Ο. "Φυσιολάτρη" Νίκαιας Α' σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο ματς.
Αναλυτικά αποτελέσματα όλων των διοργανώσεων φιλοξενούνται στο δικτυακό τόπο της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. αλλά και στο Chess-Results