25 Φεβ 2012

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ 5-5 ΜΕ ΤΟΝ ΑΟ "ΖΗΝΩΝ" ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΑ

 Ο Πολυχρόνης Δρακόπουλος έπαιξε μια πολύ μαχητική παρτίδα εναντίον του Α.Ο."Ζήνων" Γλυφάδας. Αν και αδιάθετος με πυρετό, αγωνίστηκε με πείσμα μέχρι το τέλος πετυχαίνοντας τη νίκη που εξασφάλισε την ισοπαλία στην ομάδα μας.

Σε ένα δύσκολο και αμφίρροπο ματς η ομάδα του Σ.Ο.Αιγάλεω αναδείχθηκε ισόπαλη 5-5 με τον Α.Ο. "Ζήνων" Γλυφάδας στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του Προκριματικού Ομίλου Α' Εθνικής (Π.Ο.Α.) 2012 της Αττικής. Το ματς ήταν ιδιαίτερα μαχητικό και τελείωσε πολύ αργά το μεσημέρι όταν στην τελευταία παρτίδα ο έφηβος μας Πολυχρόνης Δρακόπουλος έκαμψε την αντίσταση του Λάζαρου Ζερβού και εξασφάλισε την ισοπαλία για την ομάδα μας. Τις υπόλοιπες νίκες για το Σ.Ο.Αιγάλεω πέτυχαν ο Λεωνίδας Λιάσκος επί του Κώστα Κόρδη, ο Δημήτρης Σκυριανόγλου επί του Δημήτρη Καραουλάνη η Φιλίππα Λιάπη επί της Κατερίνας Δρομιάδη και η Ειρήνη Λιάπη επί της Μυρτώς Μπουζά ενώ ηττήθηκαν ο Θανάσης Καραγιάννης από τον Ανδρέα Παπασταυρόπουλο, ο Γιάννης Σπυρακόπουλος από το Νίκο Μενδρινό, η Χριστίνα Κιζιρίδου από την Αθανασία Φαρμάκη, ο Παναγιώτης Καλόφωνος από τον Ηλία Ροϊνό και ο Νίκος Καυκαλάς από το Γρηγόρη Δρακουλάκο. Χαρακτηριστικό της μαχητικότητας τους ματς είναι η παντελής απουσία ισοπαλιών!

Στα υπόλοιπα ματς του 6ου γύρου τα αποτελέσματα ήταν:
  • Σ.Α.Σ.Κορωπίου - Α.Σ.Παπάγου 5,5-4,5
  • Σ.Ο.Καλλιθέας - Σ.Ο.Ηλιούπολης 6,5-3,5
  • Σ.Μ.Σ.Ελευσίνας - Σκακιστικής Άνοιξη 5-5
          (ρεπό ο Πανελλήνιος Γ.Σ.)

Στη βαθμολογία ο Σ.Ο.Αιγάλεω ισοβαθμεί στην 4η θέση:
  1. Σ.Α.Σ. Κορωπίου 10 β. (6 αγ.)
  2. Σκακιστική Άνοιξη 9 β. (6 αγ.)
  3. Σ.Ο. Καλλιθέας 8 β.
  4. Σ.Ο. Αιγάλεω 4 β.
  5. Πανελλήνιος Γ.Σ. 4 β.
  6. Σ.Μ.Σ. Ελευσίνας 4 β.
  7. Α.Ο. "Ζήνων" Γλυφάδας 4 β. (6 αγ.)
  8. Α.Σ. Παπάγου 3 β.
  9. Σ.Ο. Ηλιούπολης 2 β.

Στο Κύπελλο Αττικής Φιλίας και οι δύο ομάδες μας επικράτησαν αρκετά εύκολα. Συγκεκριμένα για τον Α' Όμιλο ο Σ.Ο.Αιγάλεω Α' νίκησε τον Πειραϊκό Ο.Σ. με 7-1 (το ματς διεξήχθη στο Αιγάλεω λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ομάδα του Πειραιά με την εξεύρεση νέας έδρας) και στο Β' Όμιλο ο Σ.Ο.Αιγάλεω Β' νίκησε 6-0 το Σ.Ο Περιστερίου Β'.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, λόγω του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας δεν υπάρχει αγωνιστική δραστηριότητα στην Ε.Σ.Σ.Ν.Α. Τα πρωταθλήματα συνεχίζονται την επόμενη Κυριακή με το εξής πρόγραμμα για τις ομάδες μας. Στον Π.Ο.Α. ο Σ.Ο.Αιγάλεω τίθεται αντιμέτωπος εκτός έδρας με το Σ.Ο. Ηλιούπολης σε ένα δύσκολο ματς καθώς η ομάδα της Ηλιούπολης, που είναι τελευταία στη βαθμολογία, "καίγεται" για βαθμούς. Στο Κύπελλο Αττικής Φιλίας (το οποίο ολοκληρώνεται με τον επόμενο 7ο γύρο) ο Σ.Ο.Αιγάλεω Α' θα αντιμετωπίσει εντός έδρας το Σ.Ο. Κορυδαλλού Β' ενώ ο Σ.Ο.Αιγάλεω Β' θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Σκακιστική Άνοιξη.

Αναλυτικά στοιχεία για όλα τα πρωταθλήματα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α υπάρχουν στην ιστοσελίδα της ένωσης (http://www.essnachess.gr) και στο Chess Results (http://www.chess-results.com/tnr62996.aspx?lan=1)