14 Ιαν 2012

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2011 (Δ ΜΕΡΟΣ).

Από την απονομή του 3ου Παιδικού Τουρνουά για το 2011, όπου συμμετείχαν 55 παιδιά δημοτικού σχολείου. Η διοίκηση του συλλόγου αναμένεται να συνεχίσει την πολύπλευρη προσπάθειά της, σταθερά προσηλωμένη στην ανάπτυξη του σκακιού στις μικρές ηλικίες.

Θα ολοκληρώσουμε την ανασκόπησή μας για το 2011 με την υπόλοιπη δραστηριότητα του Σ.Ο. Αιγάλεω.
Το 2011 έγιναν μεγάλες προσπάθειες για την ένταξη του σκακιού στα σχολεία της περιοχής με αποτέλεσμα να έχει επιτευχθεί η ένταξή του στις δραστηριότητες 9 σχολείων και σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται η προσπάθεια για τρία ακόμη τουλάχιστον. Η θεσμοθετημένη σχολική επιτροπή του σωματείου κάνει συνεχείς προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση καθόλη τη διάρκεια του έτους!
Το 2011 ο  Σ.Ο.Αιγάλεω διοργάνωσε  άλλα δύο Όπεν Τουρνουά, όπου συμμετείχαν 32 και 26 σκακιστές αντίστοιχα, φτάνοντας συνολικά τα 15 Όπεν τα τελευταία χρόνια. Επιπλέον, διοργάνωσε τρία ανοιχτά τουρνουά για παιδιά που κάνουν μάθημα σκάκι στα σχολεία με σκοπό να αποκτήσουν την πρώτη τους επαφή με το αγωνιστικό σκάκι. Αυτές οι τρεις διοργανώσεις παρουσίασαν ιδιαίτερη επιτυχία αφού συμμετείχαν 29, 35 και 55 παιδιά αντίστοιχα.
Στον τομέα του καλλιτεχνικού σκακιού ο ΣΟ Αιγάλεω ανέλαβε(μαζί με το Ζήνωνα) τη διοργάνωση του 8ου Διαγωνισμού Λύσης Προβλημάτων της ΕΣΣΝΑ. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 21 λύτες, αριθμός ιδιαίτερα σημαντικός για τη διοργάνωση. Από πλευράς ΣΟ Αιγάλεω διακρίθηκε ο Δημήτρης Σκυριανόγλου ο οποίος κατέλαβε την 4η θέση, ενώ ιδιαίτερα θετική ήταν η παρουσία των νεαρών αθλητών του σωματείου μας, με το Γιάννη Κατωπόδη και το Δημήτρη Λαδά να ισοβαθμούν στην πρώτη θέση των εφήβων.
Τελειώνοντας να αναφέρουμε και την πρόσφατη επιτυχία των Γιάννη Σπυρακόπουλου και ΙΜ Θανάση Καραγιάννη που κατέλαβαν τη 2η και 3η θέση αντίστοιχα στο Πρωτάθλημα Αττικής Μπλιτς.