5 Ιαν 2012

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2011 (Β ΜΕΡΟΣ).

 Η Φιλίππα Λιάπη λίγο πριν την έναρξη κάποιου αγώνα στην Α Εθνική Κατηγορία. Η προσφορά της Φιλίππας στην ομάδα είναι κάθε χρόνο πολύ μεγάλη σε οποιαδήποτε διοργάνωση κληθεί να αγωνιστεί!

 Θα συνεχίσουμε την ανασκόπηση με τις πολλές επιτυχίες των παικτών μας στις αναπτυξιακές διοργανώσεις, οι οποίες επιτεύχθηκαν από παίκτες που βγήκαν από τα προπονητικά τμήματα του συλλόγου και όχι από μεταγραφές.
Στα Ατομικά Πρωτάθλήματα ξεχωρίζει η κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ελλάδας κάτω των 8 ετών, από το Δημήτρη Κατωπόδη. Ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία του σωματείου σε Πανελλήνιο επίπεδο σε τέτοιου είδους διοργάνωση. Στο παρελθόν είχαν προηγηθεί άλλες δύο κατατάξεις στην πρώτη τριάδα (Λεωνίδας Λιάσκος 3ος στα αγόρια κάτω των 18 ετών 2010 και Φιλίππα Λιάπη 3η στα κορίτσια κάτω των 8 ετών 2007), αλλά καμμιά φορά σκακιστής του Σ.Ο Αιγάλεω δεν ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Στη φετινή διοργάνωση σκληρή μάχη έδωσαν για μια θέση στην πρώτη τριάδα τόσο ο Παναγιώτης Καλόφωνος όσο και η Φιλίππα Λιάπη, αλλά αμφότεροι κατέλαβαν τελικά την καθόλου ευκαταφρόνητη 5η θέση στην Ελλάδα.
Στο Ατομικό Πρωτάθλημα Αττικής 2011 οι παίκτες του Σ.Ο. Αιγάλεω είχαν αρκετές καλές κατατάξεις. Δεύτερες θέσεις κατέκτησαν στα αγόρια κάτω των 8 ετών ο Δημήτρης Κατωπόδης, στα αγόρια κάτω των 20 ετών ο Κωνσταντίνος Τσαλουμάς, στα κορίτσια κάτω των 20 ετών η Χριστίνα Καυκαλά και στα κορίτσια κάτω των 12 ετών η Φιλίππα Λιάπη, ενώ τρίτες θέσεις ο Δημήτρης Λαδάς στα αγόρια κάτω των 14 ετών και η Ειρήνη Λιάπη στα κορίτσια κάτω των 14 ετών. Μάλιστα στο Δημήτρη αξίζουν πολλά συγχαρητήρια γιατί έχει καταταγεί δυο συνεχόμενες χρονιές στην πρώτη τριάδα σε πολυπληθείς κατηγορίες! Επίσης πολύ ικανοποιητικά στάθηκαν η Βούλα Παλιούρα με την κατάκτηση της 4ης θέσης στα κορίτσια κάτω των 10 ετών, η Παναγιώτα Ρήγα και ο Παναγιώτης Καλόφωνος με τις πέμπτες θέσεις στα κορίτσια κάτω των 8 και στα αγόρια κάτω των 12 αντίστοιχα, ενώ και ο Παναγιώτης Λάσπας με την 7η θέση στην πολυπληθή κατηγορία των αγοριών κάτω των 12 ετών πήρε την πρόκριση για την τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.
Στις διασυλλογικές διοργανώσεις οι νεανικές μας ομάδες στάθηκαν πολύ ικανοποιητικά. Στο Πρωτάθλημα κάτω των 8 ετών η ομάδα μας (Παναγιώτα Ρήγα, Δημήτρης Κατωπόδης, Αλέξανδρος Τζέμος και Βασίλης Κασιούμης) κατέκτησε τη 2η θέση στην Αττική. Αυτή τη φορά δεύτερη ήταν και η ομάδα  μας στο Πρωτάθλημα Παμπαίδων (κάτω των 12 ετών), που αποτελείτο από τους Παναγιώτη Καλόφωνο, Παναγιώτη Λάσπα, Νίκο Καυκαλά, Φιλίππα Λιάπη, Γιώργο Καραγιάννη, Δημήτρη Κατωπόδη και Παύλο Καραγκούνη, η οποία ηττήθηκε οριακά  στο μπαράζ του μεγάλου τελικού από τη Σ.Ε. Ηρακλείου. Ήταν η τέταρτη σημαντική επιτυχία για αυτήν την ομάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια!
Στο Κύπελο <14 ετών  η Β ομάδα του Σ.Ο. Αιγάλεω αποτελούμενη από τους Παναγιώτη Λάσπα, Γιάννη Κατωπόδη, Δημήτρη Λαδά, Ειρήνη Λιάπη και Φιλίππα Λιάπη κατέκτησε τη 2η θέση στην Αττική επίσης! Στην ίδια διοργάνωση επιτυχία θεωρείται και η κατάκτηση της 5ης θέσης από την Α ομάδα του Σ.Ο. Αιγάλεω (Παναγιώτης Καλόφωνος, Πολυχρόνης Δρακόπουλος, Γιάννης Μαργαρίτης, Νίκος Καυκαλάς, Γιώργος Καραγιάννης).
Την 5η θέση στην Αττική κατέκτησε η ομάδα στο Πρωτάθλημα Παίδων <16 ετών Η θέση αυτή είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική ένεκα του χαμηλού μέσου όρου ηλικίας των παικτών μας, αφού πέντε στους έξι βασικούς παίκτες της ομάδας είναι γεννημένοι το 1998! Η ομάδα αποτελείτο από τους Δημήτρη Λαδά, Πολυχρόνη Δρακόπουλο, Γιάννη Κατωπόδη, Γιάννη Μαργαρίτη, Ειρήνη Λιάπη, Ιάσωνα Αποστολάκο και Χρήστο Ρηγανάκο. Καλά πήγε και η ομάδα στο Κύπελο <10 ετών που κατέκτησε την 6η θέση στην Αττική (Δημήτρης Κατωπόδης, Αντώνης Λάσπας, Παναγιώτα Ρήγα, Βούλα Παλιούρα, Απόλλων Κυριακόπουλος). Περισσότερα περιμέναμε από την ομάδα του Μικτού Νεανικού που τελικά κατετάγη 7η, αν και βέβαια σε πολλαπλή  ισοβαθμία στην τέταρτη θέση.
Θα συνεχίσουμε την ανασκόπηση με τα σχολικές διοργανώσεις και τις προσπάθειες για την ένταξη του σκακιού στα σχολεία.