27 Νοε 2011

ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΟ ΣΤΟΧΟ!

Δυο σημαντικές νίκες σημείωσαν σήμερα οι ομάδες παίδων και παμπαίδων. Η ομάδα των παμπαίδων, κατ' αρχήν επικράτησε στο ντέρπυ των πρωτοπόρων της Σκακιστικής Επικοινωνίας Ηρακλείου με 3,5-2,5 και συνεχίζει αήττητη στο πρωτάθλημα. Τις νίκες σημείωσαν η Φιλίππα Λιάπη, ο Γιώργος Καραγιάννης και ο Παύλος Καραγκούνης, ισόπαλη ήρθε η παρτίδα του Παναγιώτη Λάσπα και ηττήθηκαν ο Παναγιώτης Καλόφωνος και ο Νίκος Καυκαλάς. Στον τελευταίο γύρο η ομάδα μας θα διεκδικήσει την πρώτη θέση της πρώτης  φάσης, αντιμετωπίζοντας  εκτός έδρας την ισχυρή Αίγλη Παπάγου που επικράτησε εύκολα των ΑΟ 3 Αστέρων με 5-1.
Στο Πρωτάθλημα Παίδων η ομάδα μας πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε επικρατώντας στην Πετρούπολη του Δία με σκορ 5-1. Τις νίκες πέτυχαν ο Γιάννης Κατωπόδης, ο Γιάννης Μαργαρίτης, ο Χρήστος Ρηγανάκος και ο Δημήτρης Κατωπόδης, ενώ ισόπαλες ήρθαν οι παρτίδες της Ειρήνης Λιάπη και του Ιάσωνα Αποστολάκου. Στα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζουν η νίκες του Φυσιολάτρη Νίκαιας επί του Πειραϊκού με 4-2, του Πανελληνίου επί του Πανιωνίου με επίσης 4-2 και φυσικά του Ζήνωνα Γλυφάδας επί του περσινού πρωταθλητή Σ.Ο. Καλλιθέας με 3,5-2,5.  Η ομάδα μας πλέον με ισοπαλία στον τελευταίο γύρο προκρίνεται σίγουρα στο final-8, ενώ μπορεί να προκριθεί ακόμη και αν χάσει.
Στο Κύπελο "Σπ. Μπίκος" ο ΣΟ Αιγάλεω Α επικράτησε του Σκακιστικού Κύκλου Ιλίου που κατέβηκε με μια κενή σκακιέρα με 5,5-0 (Τσιροπούλας- Βαρβαδούκας 1-0) και ξέφυγε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας του πρώτου ομίλου. Ο ΣΟ Αιγάλεω Β επικράτησε στο εσωτερικό ντέρπυ του ΑΟ Αετού με 6,5-1,5 με τις νίκες του Χαράλαμπου Ταταράκη και της Παναγιώτας Ρήγα να ξεχωρίζουν, ενώ ο ΣΟ Αιγάλεω Γ ηττήθηκε από την Ευβοϊκή ΕΣ με 5-1.
Αποτελέσματα και κληρώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΣΣΝΑ.