9 Απρ 2011

ΚΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΑ OMAΔΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η απονομή των επάθλων στη Β Δημοτικού με το Δημήτρη Κατωπόδη να κατακτά την πρώτη θέση!

Καλά στάθηκαν τα σχολεία που αγωνίζονται τα παιδιά του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω στα ομαδικά σχολικά Αττικής. Στα Δημοτικά σχολεία την καλύτερη εμφάνιση όλων πραγματοποίησε το 1ο Χαϊδαρίου (Λάσπας Παναγιώτης, Σούλιος Ραφαήλ, Λάσπας Αντώνης) , το οποίο κατέλαβε την 5η θέση στην Αττική, ενώ παράλληλα εξασφάλισε την πρόκριση και για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα γίνει στη Χαλκίδα. Στο περιφερειακό Δυτικής Αθήνας κατέλαβε την 3η θέση. Πολύ καλά στάθηκε και το 8ο Δημοτικό Αιγάλεω (Κωνσταντίνος Κυριακίδης, Ανδρέας Μαργαρίτης, Γιάννης Κατρίτσης, Μελίνα Παντελή) το οποίο αν και κατέλαβε τη 2η θέση στο περιφερειακό, στην τελική φάση δεν τα κατάφερε καταλαμβάνοντας την 27η θέση μεταξύ 50 ομάδων.  Επιτυχίες θεωρούνται και οι προκρίσεις στην τελική φάση τόσο του 1ου Αιγάλεω όπου αγωνίζονται οι δικοί μας Βούλα Παλιούρα και Απόλλων Κυριακόπουλος, όσο και της Νέας Παιδείας που αγωνίστηκε με πρώτη σκακιέρα τον Παναγιώτη Καλόφωνο. Πολύ θετικό είναι ότι αγωνίστηκε για πρώτη φορά το 2ο Αιγάλεω παρόλο που ξεκίνησε μαθήματα σκάκι μόλις λίγους μήνες πριν.
Στα γυμνάσια αγωνίστηκε για την πρόκριση η ομάδα της Νέας Παιδείας στην οποία συμμετέχει ο Πολυχρόνης Δρακόπουλος, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε καταλαμβάνοντας την 5η θέση.
Ελπίζουμε την επόμενη χρονιά όλο και περισσότερα σχολεία από την περιοχή μας και όχι μόνο, να εντάξουν το σκάκι στο πρόγραμμά τους και να συμμετέχουν στα σχολικά πρωταθλήματα.