12 Ιαν 2011

ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 2011

Βασικός στόχος του Σ.Ο. Αιγάλεω είναι να δοθούν πολλές αγωνιστικές δυνατότητες στα παιδιά των αναπτυξιακών ομάδων!

Η νέα χρονιά μπήκε και ας δούμε ποια είναι τα σχέδια και οι στόχοι του Σ.Ο. Αιγάλεω για το 2011.
Στις διοργανώσεις της ΕΣΣΝΑ σχεδιάζεται, όπως κάθε χρόνο, όσο το δυνατό μαζικότερη εκπροσώπηση ειδικά βέβαια με τα παιδιά που στελεχώνουν τις αναπτυξιακές ομάδες. Ήδη στο Κύπελο Αττικής Φιλίας δηλώθηκαν τρεις ομάδες. Μεγάλη βάση θα δοθεί στα διασυλλογικά νεανικά όπου στόχος του σωματείου είναι καλές κατατάξεις σε όλες τις αναπτυξιακές διοργανώσεις. Μεγάλες ελπίδες υπάρχουν, μετά την κατάκτηση δυο συνεχόμενων Πρωταθλημάτων Παμπαίδων, για μια εξίσου ικανοποιητική πορεία και φέτος στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Αν και πολλοί βασικοί παίκτες ανέβηκαν κατηγορία, ο κύριος κορμός της ομάδας ( Καλόφωνος, Λάσπας, Καυκαλάς, Φιλίππα Λιάπη, Καραγιάννης) αποτελείται από παίκτες που αποτελούν εγγύηση για μια καλή πορεία. Καλή πορεία αναμένουμε φέτος και στο Πρωτάθλημα Παίδων, αν και η ομάδα μας θα έχει χαμηλό μέσο όρο ηλικίας.
Μεγάλη βάση θα δοθεί το 2011 στο σχολικό σκάκι με αναβάθμιση της επιτροπής σχολικού σκακιού του συλλόγου, τη διοργάνωση σχολικών πρωταθλημάτων και την ένταξη του σκακιού σε όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία στην περιοχή μας, που αποτελούν τις κυψέλες για τη στελέχωση των αναπτυξιακών ομάδων του σωματείου.
Για την περαιτέρω ανάπτυξη στις μικρές ηλικίες έχουν σχεδιαστεί τρία ανοιχτά τουρνουά για παιδιά (Εαρινό, Καλοκαιρινό, Φθινοπωρινό), ενώ προβλέπεται να διοργανωθούν τουλάχιστον δύο εσωτερικά πρωταθλήματα. Επίσης, εκδηλώσεις μικρότερης κλίμακας για παιδιά που μόλις ξεκίνησαν το σκάκι ή σαν πρώτη επαφή με αυτό.
Επιπρόσθετα έχουν σχεδιαστεί και τρία ανοιχτά τουρνουά (14ο, 15ο και 16ο Όπεν) με το πρώτο να ξεκινά στα μέσα Φλεβάρη.
Το βασικό βέβαια πρόβλημα είναι η έλλειψη οικονομκών πόρων για να γίνουν πολύ περισσότερα. Η αναμενόμενη μείωση των κονδυλίων από κρατικούς φορείς και από ιδιώτες χορηγούς λόγω οικονομικής κρίσης έχει φέρει πολλά σωματεία σε οριακή κατάσταση. Και το μέλλον σε αυτόν τον τομέα δεν αναμένεται ευοίωνο για αρκετά χρόνια ακόμη.