18 Νοε 2010

AΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ο θαυμάσιος πίνακας του μεγάλου Γάλλου καλλιτέχνη  Henri Matisse (1869-1954) με θέμα " Γυναίκα δίπλα σε σκακιέρα" κοσμεί σήμερα το ιστολόγιό μας! Ο Matisse θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ζωγράφους του κινήματος των Φωβιστών!

Εντυπωσιακός ήταν ο Αποστόλης Τσιροπούλας στο φετινό Πρωτάθλημα Πειραιά, όπου κατέκτησε την πρώτη θέση με 7 νίκες σε 7 αγώνες. Δεύτερος ήταν ο πολύπειρος fm Δημήτρης Τσομής με 5 βαθμούς και τρίτη η Ευδοκία Ασβεστοπούλου με 4,5 βαθμούς. Από το Σ.Ο. Αιγάλεω αγωνίστηκαν επίσης ο Παναγιώτης Καλόφωνος που μάζεψε 4 βαθμούς και ο Κωνσταντίνος Τσαλουμάς, στην επανεμφάνισή του μετά από αρκετό καιρό στα όπεν τουρνουά, με 3,5 βαθμούς. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το πρωτάθλημα Πειραιά, αν και έχει χάσει την παλιά του αίγλη, είναι μια από τις ιστορικότερες διοργανώσεις, αφού το φετινό ήταν το 45ο! Θα πρέπει να τονιστεί ότι το πρώτο πρωτάθλημα Πειραιά διεξήχθη το 1946!
Σε δύο όπεν στο Παγκράτι αγωνίστηκε ο Σπύρος Τσαγκαρόπουλος με αντικρουόμενα αποτελέσματα. Στο πρώτο (<1900) κατέκτησε την τρίτη θέση με 5,5 βαθμούς σε 7 αγώνες, ενώ στο δεύτερο (>1900) μάζεψε 2,5 βαθμούς, αρκετά λιγότερους βέβαια από τις πολύ μεγάλες δυνατότητές του.
Ο Αποστόλης Τσιροπούλας μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Πειραιά ξεκίνησε αρκετά καλά και στο 109ο Όπεν των Αμπελοκήπων, όπου μετά τον τρίτο γύρο έχει 2,5 βαθμούς. Στον τρίτο γύρο ήρθε ισόπαλος με το γνωστό fm Μάριο Τασσόπουλο. Στην ίδια διοργάνωση αγωνίζεται και ο ταλαντούχος Παναγιώτης Λάσπας, ο οποίος στους 3 πρώτους γύρους έχει ένα βαθμό.
Τέλος στην Πετρούπολη, στο 4ο Όπεν του πολύ δραστήριου ΑΣΟΠ Δία συμμετέχουν οι Δημήτρης Λαδάς και Παναγιώτης Καλόφωνος, οι οποίοι μετά τον τρίτο γύρο έχουν 2 βαθμούς.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους και ελπίζουμε όλο και περισσότεροι παίκτες μας να αγωνίζονται σε όπεν τουρνουά!