10 Οκτ 2010

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ ΚΑΙ JUNIORS!

Μεγάλη νίκη με σκορ 5-1, επί της μέχρι πρότινος πρωτοπόρου ομάδας της Εστίας Νέας Σμύρνης, πέτυχε η ομάδα των παμπαίδων. Οι πρωταθλητές Αττικής δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στην ομάδα της Εστίας και έδειξαν ότι αποτελούν το αδιαφιλονίκητο φαβορί στο επερχόμενο final-8 για την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος. Νίκησαν ο Πολυχρόνης Δρακόπουλος την πρωταθλήτρια Ελλάδας Παγκορασίδων Ελισάβετ Ηλιοπούλου, ο Γιάννης Κατωπόδης, ο Νίκος Καυκαλάς και ο Γιώργος Καραγιάννης, ενώ ισοπαλία έφεραν ο Παναγιώτης Λάσπας με τον ισχυρό Τσούπτση και η Φιλίππα Λιάπη.
Αντίθετα η ομάδα των παίδων δε τα κατάφερε για άλλη μια φορά σε δύσκολο αγώνα και ηττήθηκε από την ομάδα του ΓΣ Ασπροπύργου με 3,5-2,5. Νίκησε ο Ιάσων Αποστολάκος, ισοπαλίες από τους Παναγιώτη Ρηγάτο (με τον ισχυρό Μαλαματά), Παναγιώτη Καλόφωνο και Δημήτρη Λαδά και ήττες από Γιάννη Μαργαρίτη και Ειρήνη Λιάπη. Η ομάδα μας αποχαιρέτησε βέβαια τη διοργάνωση χωρίς επιτυχία, αλλά ο πολύ χαμηλός μέσος όρος ηλικίας των παικτών εγγυάται ένα καλύτερο μέλλον.
Σημαντική νίκη στην προσπάθειά τους για μια διάκριση πέτυχαν και οι λιλιπούτιοι σκακιστές μας στην κατηγορία των juniors. Επικράτησαν του Φ.Ο. Ελληνικού με 2,5-0,5. Τις νίκες σημείωσαν οι Αντώνης Λάσπας και Δημήτρης Κατωπόδης, ενώ ισοπαλία έφερε η Παναγιώτα Ρήγα. Τώρα στόχος τους είναι με μια νίκη την επόμενη Κυριακή να καταφέρουν να πλασαριστούν στην πρώτη τριάδα!
Στην ίδια διοργάνωση η δεύτερή μας ομάδα ηττήθηκε από το Δία Πετρούπολης Β με 3-0.
Αναλυτικά αποτελέσματα και βαθμολογίες στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΣΣΝΑ www.essnachess.gr.