18 Απρ 2010

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΜΑΣ!

Η Παρασκευή Παλιούρα αγωνίζεται κάθε Κυριακή με τις νεανικές ομάδες του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω!
Πολύ θετικά συνεχίζουν να είναι τα μηνύματα από τα αποτελέσματα των ομάδων μας στον 3ο γύρο των διασυλλογικών νεανικών. Οι πρώτες μας ομάδες συνεχίζουν να βρίσκονται στα γκρουπ των πρωτοπόρων σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας από τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Βέβαια όσο περνούν οι γύροι τόσο θα δυσκολεύουν οι αντίπαλοι των ομάδων μας κάνοντας οποιαδήποτε πρόβλεψη παρακινδυνευμένη. Πάντως οι παίκτες μας συνεχίζουν να αποδίδουν αρκετά καλό σκάκι.
Στο ομαδικό Παίδων- Κορασίδων η ομάδα μας πέτυχε σπουδαία νίκη επί του κακού μας δαίμονα τα τελευταία χρόνια στη συγκεκριμένη διοργάνωση Σ.Μ.Σ. Ελευσίνας με 4,5-1,5. Βέβαια με την ομάδα της Ελευσίνας δεν αγωνίστηκε η αναντικατάστατη Αλεξάνδρα Τερζιδάκη. Νίκησαν ο Παναγιώτης Ρηγάτος το Ράγιο, ο Δημήτρης Λαδάς το Ρούτση, η Ειρήνη Λιάπη την Περαματζή και η Φιλίππα Λιάπη την Τσαβαρή, ενώ ισοπαλία με το Λίτσα έφερε ο Πολυχρόνης Δρακόπουλος και ηττήθηκε ο Νίκος Καυκαλάς από τον Κουσκούτη. Ισοβαθμούν με την ομάδα μας η Π.Σ. Περιστερίου και ο Σ.Ο. Καλλιθέας που συνέχισαν με εντυπωσιακές νίκες επί του Α.Σ. Παπάγου με 6-0 και του Φυσιολάτρη Νίκαιας με 4,5-1,5 αντίστοιχα, ενώ απίστευτη θεωρείται η πορεία του Φ.Ο.Ν. Επικοινωνία Ηρακλείου που μετά τις δύο ήττες στους δυο πρώτους γύρους δεν κατέβηκε να αγωνιστεί στον αγώνα με το Δία Πετρούπολης!
Στο Κύπελο κάτω των 14 ετών η πρώτη μας ομάδα νίκησε εύκολα την Π.Σ. Περιστερίου με 3,5-0,5. Νίκησαν οι Παναγιώτης Καλόφωνος, Γιάννης Μαργαρίτης και Γιάννης Κατωπόδης ενώ ισοπαλία έφερε ο Παναγιώτης Λάσπας. Η δεύτερή μας ομάδα, σε έναν αγώνα όπου και οι δυο ομάδες είχαν από μία κενή σκακιέρα, ήρθε ισόπαλη με 1,5-1,5 με το Φοίβο Πειραιά. Νίκησε ο Ραφαήλ Σούλιος και ηττήθηκε ο Ιάσων Αποστολάκος. Δεν προσήλθε ο αντίπαλος του Θοδωρή Τσάκωνα.
Στο Κύπελο κάτω των 10 ετών είχαμε εσωτερικό εμφύλιο με την πρώτη μας ομάδα να δυσκολεύεται, αλλά τελικά να κερδίζει με 3-1. Νίκες για την πρώτη ομάδα πέτυχαν ο Γιώργος Καραγιάννης επί του Αντώνη Λάσπα, ο Παύλος Καραγκούνης επί της Παναγιώτας Ρήγα και η Παρασκευή Παλιούρα επί του Πέτρου Σπανού. Τον πόντο της δεύτερης ομάδας πέτυχε ο μικρός Ηλίας Τσάκωνας επί του Ανδρέα Μαργαρίτη. Σε αυτή τη διοργάνωση όμως συμμετέχει μια ακόμη νεανική ομάδα η οποία ήρθε ισόπαλη με αυτήν του Σ.Ο. Περιστερίου. Νίκησαν οι Δημήτρης Κατωπόδης και Γιάννης Κατρίτσης και ηττήθηκαν οι Κώστας Κυριακίδης και Κώστας Φλέσσας, ο οποίος έκανε και το ντεμπούτο του σε αγώνες της ομάδας.
Οι αγώνες συνεχίζονται με τις συναντήσεις του 4ου γύρου την Κυριακή 2 Μαϊου, αφού την επόμενη Κυριακή δε θα διεξαχθούν αγώνες λόγω των Πανελλήνιων Σχολικών που θα διεξαχθούν στη Χαλκιδική.
Αποτελέσματα- Κληρώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΣΣΝΑ www.essnachess.gr.