9 Δεκ 2009

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ!


Ο Παναγιώτης Καλόφωνος, ένας από την ομάδα των πρωταθλητών, κάνει την κίνηση στο πρόσφατο final-8, υπό το άγρυπνο βλέμμα του αρχηγού Δημήτρη Σκυριανόγλου! 

Η ομάδα των παμπαίδων στάθηκε αρκετά καλά και αντικειμενικά απέδειξε ότι ήταν η καλύτερη ομάδα. Οι παίκτες μας απέδωσαν ικανοποιητικό σκάκι και τερμάτησαν αήττητοι στην πρώτη θέση. όμως το εντυπωσιακό είναι ότι η ομάδα μας έχει χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και στο επόμενο πρωτάθλημα του 2010 θα έχει τη δυνατότητα να βασιστεί στους ίδιους παίκτες. Αυτοί βέβαια θα έχουν να αντιμετωπίσουν το συνεχώς αυξανόμενο ανταγωνισμό με άλλους μικρούς μας σκακιστές που έχουν δείξει πολύ καλά δείγματα γραφής και θα παλέψουν να καταλάβουν μια θέση στη βασική ομάδα. Κάποιοι από αυτούς αγωνίστηκαν στο final-8 με την ομάδα των παίδων δείχνοντας πραγματικά πολύ καλά στοιχεία! Την επόμενη χρονιά πολλοί από τους αντιπάλους μας  χάνουν βασικούς τους παίκτες, κάτι που μας καθιστά αυτόματα μεγάλο φαβορί, όμως γνωρίζουμε ότι κάθε χρόνο νέοι ταλαντούχοι παίκτες βγαίνουν στο προσκήνιο που πιθανώς να στελεχώσουν επάξια τους αποχωρήσαντες από την ομάδα των παμπαίδων.
Όσο για την ομάδα των παίδων, χρειάζεται πολλή δουλειά για να καταφέρει να ξαναμπεί στην πρώτη τριάδα και να ξαναπαίξει στον τελικό όπως κάποια χρόνια πριν. Ίσως η στελέχωσή της και από παίκτες μικρής ηλικίας είναι μια καλή λύση, δίνοντας την ευκαιρία στους μικρούς να πάρουν περισσότερες ευκαιρίες. Κατά τα άλλα, την επόμενη χρονιά η Π.Σ. Περιστερίου με τη βοήθεια και των σημαντικών μεταγραφών που πραγματοποίησε αναμένεται να είναι και πάλι το αδιαφιλονίκητο φαβορί.
Το 2010 τα κύπελλα Αττικής (όχι τα πρωταθλήματα) θα γίνουν πιθανότατα σε κατηγορίες κάτω των 10 και κάτω των 14 ετών μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης της ΕΣΣΝΑ. Αυτό σημαίνει ότι και οι πιο μικροί μας παίκτες θα έχουν την ευκαιρία να στελεχώσουν μιά από τις βασικές ομάδες του σωματείου μας. Οπότε αναμένεται μεγάλη μάχη μεταξύ των επίδοξων μνηστήρων για μια θέση στην ομάδα!