22 Ιουν 2009

ΦΟΒΕΡΟΣ Ο ΣΟΥΚΟΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ!

Η φωτογραφία είναι αμέσως μετά τη λήξη του κρίσιμου αγώνα με τον Πανιώνιο που μας έδωσε την άνοδο στην Α Εθνική! Καθοριστική ήταν η συμβολή του Κώστα Σούκου, ο οποίος διακρίνεται όρθιος αριστερά. Επίσης, γελαστοι διακρίνονται ο Δημήτρης και η Ελένη Σκυριανόγλου, ο Σπύρος Τσαγκαρόπουλος και ο Ατανάς Κόλεβ. Κάποια ανάλυση μάλλον, παρακολουθεί σκεπτικός ο Πολυχρόνης Δρακόπουλος!

Εκπληκτική εμφάνιση από τον Κώστα Σούκο στο μεγάλο Όπεν του Νέου Ηρακλείου. Με 7 πόντους σε 9 αγώνες κατέλαβε την 4η θέση ισοβαθμώντας με το νικητή Γεωργιανό Διεθνή Μετρ Νικολόζ Μαναγκάτζε! Ο Κώστας έκανε εκπληκτικό φινάλε νικώντας τον πολύ ισχυρό FΜ Κώστα Νικολαϊδη, την Ευανθία Μάκκα, το Ρώσο IM Ανατόλυ Κάμενετς και κάνοντας ισοπαλία στον τέλευταίο γύρο με το ΙΜ Αλέξανδρο Γρηγοριάδη! Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Γρηγοριάδης ανακυρήχθηκε και Πρωταθλητής Αττικής Ανδρών, ενώ ο Κώστας κατέκτησε τη 2η θέση, αφού το Οπεν του Νέου Ηρακλείου είναι και παράλληλα Πρωτάθλημα Αττικής Ανδρών. Ο Κώστας, ο οποίος αγωνίζεται με υποσχετική στο Σ.Μ.Σ. Ελευσίνας, εκτός από την πρόκριση για το διεθνές της Καβάλας, κέρδισε και 58,9 μονάδες έλο.
Tο βίντεο της απονομής των επάθλων του Πρωταθλήματος Αττικής μπορείτε να το δείτε στην ιστοσελίδα της Α.Ε.Κ. http://aekchessclub.blogspot.com/.
Στην ίδια διοργάνωση στο Α Γκρουπ αγωνίστηκαν ο Λεωνίδας Λιάσκος και η Θεοδώρα Κουτσογιαννοπούλου οι οποίοι έκαναν μέτριες εμφανίσεις και σημείωσαν 4,5 και 4 πόντους αντίστοιχα. 4 πόντους συγκέντρωσε και ο Νίκος Κουρσάρης. Συνολικά στο Α Γκρουπ συμμετείχαν 95 σκακιστές.
Στο Β Γκρούπ πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Άγγελος Ρουμελιώτης, ο οποίος με 7 βαθμούς σε 9 αγώνες, κατέλαβε την 5η θέση μεταξύ περισσότερων από 140 παιχτών και πάλεψε μέχρι τέλους για μια θέση στην πρώτη τριάδα. Σε αυτόν τον όμιλο νικητής ο Δημήτρης Κολόμβας με το εντυπωσιακό 8,5 στα 9, δεύτερος ο Σταύρος Αθανασόπουλος και τρίτος ο Στέφανος Πουλίδης με 7,5 στα 9 αντίστοιχα.
Γενικά οι εντυπώσεις από τη διοργάνωση ήταν πολύ καλές. Αναλυτικά αποτελέσματα και βαθμολογίες μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα http://www.skaki.gr/13open/index.html