14 Ιουν 2009

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολλά από τα παιδιά που συμμετείχαν στο Καλοκαιρινό Νεανικό σε αναμνηστική φωτογραφία μετά τις απονομές των επάθλων ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Φθινόπωρο για το 4ο Φθινοπωρινό Νεανικό! Κάποια από αυτά ίσως αποτελούν τους αυριανούς πρωταθλητές!

Εκτός από το 4ο Καλοκαιρινό Νεανικό το οποίο μονοπώλησε τις αναρτήσεις στο ιστολόγιό μας και μας έφερε μεγάλη ικανοποίηση για την επιτυχία που είχε, υπάρχει φυσικά και άλλη σκακιστική δραστηριότητα που αξίζει να σημειωθεί.
Κατ' αρχήν πολύ μεγάλη επιτυχία είχε το σεμινάριο διαιτησίας της ΕΣΣΝΑ που έλαβε χώρα στον Κορυδαλλό και είχε θέμα τους νέους κανονισμούς που θα έχουν ισχύ από την1η Ιουλίου.
Το παρακολούθησαν 46 διαιτητές παρά τον καύσωνα και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος!
Επιπλέον, ξεκίνησε το καθιερωμένο Όπεν του Ν. Ηρακλείου και Ανοιχτό Πρωτάθλημα Αττικής στο οποίο αγωνίζονται συνολικά 235 σκακιστές! Από το Σ.Ο. Αιγάλεω αγωνίζονται ο Λεωνίδας Λιάσκος και η Θεοδώρα Κουτσογιαννοπούλου στο Α γκρούπ, ενώ ο Άγγελος Ρουμελιώτης στο Β γκρουπ. Επιπρόσθετα, συμμετέχουν και δύο σκακιστές μας οι οποίοι έχουν παραχωρηθεί με υποσχετική στο Σ.Μ.Σ Ελευσίνας, ο Κώστας Σούκος και ο Νίκος Κουρσάρης. Αποτελέσματα, κληρώσεις και βαθμολογίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.skaki.gr/13open/index.html.
Ακόμη συνεχίζεται και το 1ο Εσωτερικό Πρωτάθλημα 2009 όπου συμμετέχουν 12 σκακιστές με σύστημα πουλ. Αναλυτικά αποτελέσματα εδώ. Είναι σίγουρο ότι επειδή αρκετοί παίκτες μας εκδήλωσαν επιθυμία για να παίξουν, τον Ιούλιο θα ξεκινήσει και το 2ο!
Eπιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες και ο ΟΑΑΑ Ηράκλειο απέσυρε τη συμμετοχή του από την Α Εθνική! Έτσι οι ομάδες που θα συμμετάσχουν είναι μέχρι τώρα 31! Θα πρέπει να θυμήσουμε ότι δε δήλωσαν συμμετοχή ο Σ.Π.Ζ Κέρκυρας και ο Σ.Ο. Ξάνθης.