3 Ιουν 2009

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΕΣΣΝΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!

Φωτογραφία από το ματς Άνταμς- Κασιμτζάνοβ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Στο βάθος διακρίνεται καθαρά ο Ελληνας διαιτητής Τάκης Νικολόπουλος! Ο Τάκης θα είναι ένας εκ των διδασκόντων του σεμιναρίου διαιτησίας που θα γίνει στον Κορυδαλλό!

Το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιουνίου η ΕΣΣΝΑ και η Τοπική Επιτροπή Διαιτησίας σε συνεργασία με τα δυο σωματεία του Κορυδαλλού και το Φυσιολάτρη διοργανώνουν ένα ακόμη σεμινάριο διαιτησίας! Το σεμινάριο θα έχει ενημερωτικό χαρακτήρα για διαιτητές όλων των κατηγοριών, με κύριο θέμα τους νέους κανόνες Σκακιού και τους νέους κανονισμούς της FIDE, οι οποίοι θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2009.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού (Γρ. Λαμπράκη & Καρυταίνης 1), κάθετη Ταξιαρχών ,στην αίθουσα Πλειάδες στον 3ο όροφο, την οποία εξασφάλισε ο δραστήριος πρόεδρος του Σ.Ο. Κορυδαλλού Δημήτρης Κεφάλας . Ώρα προσέλευσης 17.30, ώρα έναρξης σεμιναρίου 18.00. Εισηγητές θα είναι οι Διεθνείς Διαιτητές Τάκης Νικολόπουλος, Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της FIDE και Μιχάλης Πρεβενιός, μέλος της ΚΕΔ, Πρόεδρος ΤΕΔ ΕΣΣΝΑ.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα σεμινάρια διαιτησίας παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πολλές φορές ξεκινάει δημόσια συζήτηση για λεπτά διαιτητικά θέματα ακόμη και στο διαδίκτυο. Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση τόσο για τους νέους κανονισμού, όσο και για ένα ενδιαφέρον διαιτητικό θέμα μπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα που επιμελείται ο διεθνής διαιτητής Τάκης Δρεπανιώτης http://greekchesspolitics.wordpress.com/ Για ενημέρωση για τις οδηγίες της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας μπορείτε να παρακολουθείτε την ιστοσελίδα του Βύρωνα Τσομπαρτζόγλου http://www.rigasfereos.gr/.Επιπλέον, πολλά και ενδιαφέροντα θέματα διαιτησίας αναπτύσσει ένας εκ των κορυφαίων διαιτητών της FIDE ο Geurt Gijssen, στην ιστοσελίδα http://www.chesscafe.com/ και στη στήλη An Arbiter's Notebook.