3 Ιουν 2009

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΓΙΑ 8Η ΦΟΡΑ Ο ΠΡΕΝΤΟΣ!


Ο Κώστας Πρέντος παραλαμβάνει το κυπελλο του νικητή από τον αντιδήμαρχο Αιγάλεω υπεύθυνο για θέματα αθλητισμού κ. Γιώργο Καραχάλιο ο οποίος βρέθηκε για ακόμη μια φορά στο πλευρό του Σ.Ο.Αιγάλεω! Πίσω διακρίνεται σκεπτικός ο Μάριος Τασσόπουλος που επανήλθε σε αγώνες καλλιτεχνικού!

Με τη συμμετοχή 17 λυτών διεξήχθη με επιτυχία, την Κυριακή 31 Μαΐου, στο εντευκτήριο του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω, ο 8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων.
Πρώτος νικητής (για 8η φορά σε 8 διοργανώσεις) αναδείχτηκε με χαρακτηριστική άνεση ο Θεσσαλονικιός Κώστας Πρέντος με 42 β. (Ποσοστό 70 %). Δεύτερος νικητής αναδείχτηκε ο Χάρης Φουγιαξής με 23 β. (Ποσοστό 38,3%) και τρίτος νικητής ο έμπειρος μετρ Ανδρέας Παπασταυρόπουλος με 22 β. (Ποσοστό 36,6%).
Την εξάδα συμπλήρωσαν ο στυλοβάτης του Ζήνωνα Γλυφάδας Παναγής Σκλαβούνος με 21,5 β, ο διαχειριστής του πολύ καλού ιστολογίου για το καλλιτεχνικό σκάκι
http://kallitexniko-skaki.blogspot.com/ Μανώλης Μανωλάς με 20 β. και ο γνωστός μετρ Σπύρος Ιλαντζής επίσης με 20 β. αλλά ελαφρώς χειρότερο χρόνο. Στην 8η θέση περιορίστηκε ο μόνιμος εκπρόσωπός του Σ.Ο. Αιγάλεω Δημήτρης Σκυριανόγλου, ενώ 9ος τερμάτισε ο Πρωταθλητής Αττικής για το 2009 Νίκος Μενδρινός.
Παράλληλα με τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων διεξήχθη και διαγωνισμός λύσης προβλημάτων για αρχάριους με λιγότερα και ευκολότερα προβλήματα στον οποίο βραβεύτηκε για τη συμμετοχή του ο μικρός σκακιστής του Σ.Ο. Αιγάλεω Γιάννης Κατωπόδης (με 7,5 β. στους 40 β.) ο οποίος ήταν και ο νεότερος από τους συμμετέχοντες!